Carnea de porc extrasă din plante și cârnați vegetali, noile alimente

După ce a produs un înlocuitor pentru carnea de vită, o mare companie alimentară din SUA lansează pe piață carnea de porc pe bază de plante și promite, în curând, și cârnați...
Compania de produse din carne pe bază din plante Impossible Foods a anunțat marți că a făcut un nou pas după carnea de vacă realizând o alternativă la carnea de porc din care asigură că va elabora inclusiv cârnați.
Alternativa ecologică este realizată în laboratoare pe bază de soia, ulei de floarea soarelui și cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri și fier pentru a-i da textura și savoarea tipică produselor din carne de porc și care poate fi utilizată într-o gama largă de rețete tradiționale.
„Are cu 40% mai puține calorii decât carnea, cu 60% mai puține grăsimi și zero colesterol", a asigurat consilierul delegat și fondatorul companiei Impossible Foods, Pat Brown, în cadrul prezentării produsului desfășurată luni în Las Vegas (SUA).
Imitația din carnea de porc este certificată pentru consumul adepților dietelor kosher și halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialități precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, 'dumplings' sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată.
Noile produse nu conțin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice, înotează EFE și Agerpres.
Asemeni cărnii de vacă, Impossible Foods s-a ocupat și de o alternativă la carnea de porc care să satisfacă atât gusturile consumatorilor cât și cele ale bucătarilor: înainte de preparare carnea este roz și fragedă, iar pe măsură ce este gătită se închide la culoare și este mai suculentă.
Primul produs care reprezintă compania – „The Impossible Sausage" - va fi disponibil de săptămâna viitoare în 67 de localuri Burger King din SUA, într-un sandviș numit Croissan'wich.
Carnea de porc este cea mai consumată la nivel mondial, depășind cu mult consumul de carne de vacă, astfel încât elaborarea sa pe bază de plante are un mare potențial pe piață, mai ales în China, unde cererea de produse din această carne a escaladat în ultimii ani.
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.