Carnea de porc extrasă din plante și cârnați vegetali, noile alimente
După ce a produs un înlocuitor pentru carnea de vită, o mare companie alimentară din SUA lansează pe piață carnea de porc pe bază de plante și promite, în curând, și cârnați...
Compania de produse din carne pe bază din plante Impossible Foods a anunțat marți că a făcut un nou pas după carnea de vacă realizând o alternativă la carnea de porc din care asigură că va elabora inclusiv cârnați.
Alternativa ecologică este realizată în laboratoare pe bază de soia, ulei de floarea soarelui și cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri și fier pentru a-i da textura și savoarea tipică produselor din carne de porc și care poate fi utilizată într-o gama largă de rețete tradiționale.
„Are cu 40% mai puține calorii decât carnea, cu 60% mai puține grăsimi și zero colesterol", a asigurat consilierul delegat și fondatorul companiei Impossible Foods, Pat Brown, în cadrul prezentării produsului desfășurată luni în Las Vegas (SUA).
Imitația din carnea de porc este certificată pentru consumul adepților dietelor kosher și halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialități precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, 'dumplings' sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată.
Noile produse nu conțin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice, înotează EFE și Agerpres.
Asemeni cărnii de vacă, Impossible Foods s-a ocupat și de o alternativă la carnea de porc care să satisfacă atât gusturile consumatorilor cât și cele ale bucătarilor: înainte de preparare carnea este roz și fragedă, iar pe măsură ce este gătită se închide la culoare și este mai suculentă.
Primul produs care reprezintă compania – „The Impossible Sausage" - va fi disponibil de săptămâna viitoare în 67 de localuri Burger King din SUA, într-un sandviș numit Croissan'wich.
Carnea de porc este cea mai consumată la nivel mondial, depășind cu mult consumul de carne de vacă, astfel încât elaborarea sa pe bază de plante are un mare potențial pe piață, mai ales în China, unde cererea de produse din această carne a escaladat în ultimii ani.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum scap de pofta de dulce
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
