Constipație. Alimentele care reglează digestia
Anumite fructe, legume și cereale integrale ar putea fi de ajutor în combaterea constipației și a problemelor digestive.
Fructele deshidratate
Fructele deshidratate ajută la ameliorarea constipației, prin conținutul bogat de fibre, care se găsește, în special, în coajă. Această fibră adaugă consistență scaunului și reține apa. Fructele uscate conțin, de asemenea, diferite zaharuri care nu sunt complet digerate. Aceste zaharuri ajută la atragerea apei în scaun. Aceste efecte ușurează mișcările intestinale și ajută scaunul să se deplaseze mai rapid prin intestine. Cele mai bune fructe uscate pentru ameliorarea constipației sunt caisele, prunele și smochinele. Prunele sunt deosebit de utile, deoarece conțin un laxativ natural, potrivit unui studiu publicat în „Farmacologie alimentară și terapeutică”.
Cereale integrale și fasole
Consumul de alimente bogate în fibre ajută la combaterea constipației, după cum recomandă și Asociația Gastroenterologică Americană. Este important să creșteți încet aportul de fibre pentru a evita balonarea și crampele abdominale. Ovăzul, grâul, porumbul și tărâțele de orez sunt bogate în fibre. Orzul și făina de ovăz sunt și ele alegeri bune. De asemenea, fasolea poate ajuta la ameliorarea constipației, datorită conținutului ridicat de fibre.
Fructe și Legume proaspete
Multe fructe și legume conțin cantități mari de fibre care pot ajuta la ameliorarea constipației. Fructele bogate în fibre includ fructe de pădure, mere, pere și guava. Legumele care sunt deosebit de bogate în fibre includ broccoli, conopidă, mazăre verde, anghinare și varză de Bruxelles. Este important să consumați fructele și legumele cu coajă, deoarece aceasta conține cea mai mare parte a fibrelor.
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
