De ce nu se îngrașă bărbații. Bilic: Nu au fantezii alimentare

Mihaela Bilic a explicat de ce bărbații nu au au o ”farfurie ideală”, dar mai ales, de ce nu se prea îngrașă.
Pentru că bărbații au un metabolism mai generos, porția acestora este ceva mai mare decât a femeii, mai mult, pentru că au o masă musculară suplimentară, acesta este motiv în plus pentru care ”își pot permite mai multe calorii”, susține medicul Mihaela Bilic, cu privire la ”farfuria ideală” a bărbatului.
Cunoscutul nutriționist a explicat într-o emisiune online, că inclusiv profilul hormonal al acestora îi face să fie mult mai relaxați din punct de vedere alimentar.
”Dacă un cuplu, soț și soție, se apucă de cură de slăbire va fi extrem de frustrant pentru că el cu siguranță va slăbi aproape dublu, chiar dacă va mânca mai mult. De obicei bărbații nu au o relație afectivă cu mâncarea și puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr.
La bărbați, de exemplu, chiar și dacă este un pahar de vin, a elimina alcoolul timp de o lună duce la rezultate spectaculoase, de până la 5 kg slăbite fără să tai nimic din porția de mâncare.
Și mai au un avantaj, pe lângă jumătate din numărul de celule adipoase și hormonii care nu dau aceste variații de dispoziție, care automat înseamnă și variații de apetit. Bărbații sunt mult mai cuminți, nu au fantezii alimentare, ei mănâncă ce li se pune în față.
Noi femeile, confruntăm grav lucrurile, toată partea noastră afectivă, dacă nu este satisfăcută, vom face tot felul de povești și ne vom pierde în aceste fantezii alimentare care să ne aducă satisfacție și să ne hrănească la nivelul de imaginație. Și atunci, cu cât te gândești mai mult la un lucru, cu atât vei mânca mai mult.
Nu putem ajunge la o relație distantă, rece și indiferentă față de mâncare dacă noi ne gândim la ea sute de ori pe zi”, a explicat Mihaela Bilic diferența dintre femei și bărbați în raport cu mâncarea și curele de slăbire.
Farfuria ideală a Mihaelei Bilic: Nu știe să numere caloriile
Fiecare dintre noi ne întrebăm care este farfuria perfectă, cea care nici nu ne îngrașă, nici nu ne slăbește, care aduce toate elementele nutriționale necesare unei diete echilibrate, dar mai ales unei vieți sănătoase.
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune online, care sunt provocările farfuriei perfecte, dar mai ales de ce evită să se gândească la aceasta ca la una perfectă, ci mai mult ca la una ideală.
”Suntem cu toții în căutarea perfecțiunii, și la nivel de imagine, și la nivel de siluetă, și pentru mine cuvântul perfect este ca o capcană. Adică este acel mai bine care ne omoară binele pe care-l aveam.
Iar despre mâncare, cel puțin de-a lungul timpului, mi-am scăzut puțin așteptările ca să nu mai fiu dezamăgită”, a spus nutriționistul.
Bucuria din farfuria ideală
”Dacă dau timpul înapoi, cred că acum 30 de ani aș fi căutat farfuria perfectă. Acum, o caut doar pe aia bună. Sunt mulțumită dacă am o farfurie de mâncare bună.
Și de ce spun mâncare bună? În ultima vreme mi se pare că dincolo de combinațiile, de cantitatea de mâncare pe care ne propunem să o controlăm, este din ce în ce mai greu să găsești mâncarea care să te bucure.
Cuvântul bucurie a cam pierit din farfuria românilor și cred că de aici trebuie să începem. Dincolo de numărat caloriile sau pus mâncarea pe un cântar, cred că ar trebui să ne schimbăm puțin atitudinea.
Noi, ca români, avem o relație specială cu mâncarea, poate puțin mai plină de afecțiune și de căldură decât alte popoare și pentru noi mâncarea reprezintă mai mult decât un aliment, mai mult decât un nutrient sau supraviețuire.
Este un ingredient prin intermediul căruia ne exprimăm, iată, bucuria, iubirea, starea de bine”, a mai spus Mihaela Bilic. Citește mai departe AICI.
Vezi și: 6 tipuri de persoane ce nu trebuie să bea bere. Diabeticii se află pe listă
-
-
-
Criză de sânge A+. Apel urgent pentru donatori04.09.2025, 20:50
-
Un algoritm AI descoperă grăsimea ascunsă în corp04.09.2025, 20:15
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.