Dieta care îți scurtează viața. CE să NU mănânci zilnic
Alimentele ultra-procesate îți pun nu doar silueta în pericol, ci și viața. Ricul de deces a crescut dramatic la persoanele care au consumat mai multe mese din aceste alimente, zilnic, arată un...
Deși nu există un singur ingredient sau un aliment ultra-procesat care s-a dovedit că ar cauza în mod direct cancerul, o dietă bogată în alimente procesate a fost legată de un risc crescut de deces, potrivit unui studiu din mai 2019, publicat în BMJ, care a analizat dietele de la aproape 20.000 de bărbați și femei, pe parcursul a peste 5 ani.
În acest studiu, principala cauză a decesului a fost cancerul, iar riscul de deces din toate cauzele a fost cu 62% mai mare la persoanele care au consumat cea mai mare cantitate (mai mult de patru porții pe zi) de alimente ultraprocesate, zilnic.
Mai mult, riscul de deces din toate cauzele a crescut cu 18% cu doar o porție suplimentară de alimente procesate pe zi.
Alimente ultra-procesate: pâine si chifle ambalate, chipsuri, prăjituri ambalate, sucurile îndulcite, mezeluri, supele instant, biscuiți și sosuri.
Studiul integral, aici.
-
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural06.11.2025, 11:53
-
Tinctura care reglează ciclul menstrual și susține ficatul06.11.2025, 10:05
-
-
Horia Moculescu, internat la ATI05.11.2025, 22:26
-
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
