DIETA care scade riscul de Alzheimer. Ce să mănânci
Carnea roșie, untul și dulciurile sunt alimente interzise dintr-o dietă care scade riscul apariției bolii Alzheimer.
Dieta care ocupă primul loc în US News&World Report 2016, creată, studiată și publicată de cercetătorii de la Rush Medical University, - dieta MIND - este considerată o dietă foarte ușor de urmat, o dietă care promovează alimentația sănătoasă pentru persoanele supraponderale sau care suferă de diabet și boli cardiovasculare. Studii au demonstrat eficiența în scăderea riscului apariției bolii Alzheimer. Este un mix între dieta mediteraneană și dieta DASH (alimentația recomandată pentru scăderea tensiunii arteriale crescute).
Potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu, în dieta MIND se recomandă consumul de: legume verzi cu foi (spanac, salată verde, rucola, etc), legume de sezon, oleaginoase, leguminoase cu bob: fasole, năut, linte, fructe de pădure, cereale integrale, pește, carne de pasăre și lactate fermentate, ulei de măsline, vin. De partea cealaltă sunt 5 alimente care trebuie evitate: carnea roșie, untul și margarina, brânzeturile, produsele de patiserie și dulciurile, alimentele prăjite și de tip fast food, potrivit Antena 3.
-
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
-
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat15.12.2025, 19:55
-
Jumătate dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă long-COVID15.12.2025, 19:11
-
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
