DIETA CURCUBEU: Slăbești 5 kg în 10 zile și ești mai sănătoasă cu alimente alese după culori
Dieta curcubeu înseamnă să ai în farfurie și să mănânci alimente diferite și colorate, care ajută la diferite aspecte de sănătate și care, în 10 zile te pot ajuta să slăbești 5 kg. Iată care sunt aceste...
Când vine vorba de o alimentație sănătoasă, oamenii sunt adesea confuzi despre ce ar trebui să mănânce, cum ar trebui să arate farfuria lor, ce legume și fructe ar trebui să mănânce etc. Cel mai simplu mod de a vă asigura că mâncați sănătos este să priviți afară, după ploaie, când apare un curcubeu și asta să vă puneți în farfurie. Consumul unui curcubeu de fructe și legume asigură obținerea a suficient de diferiți nutrienți, antioxidanți, vitamine, minerale care sunt necesare pentru sănătatea generală a corpului.
Fiecare culoare, la fructe sau legume, are un sens profund. Aceste culori se datorează prezenței unei game de substanțe chimice unice de combatere a bolilor numite „fitonutrienți” și fiecare culoare reprezintă un fitochimic unic. Aceste substanțe fitochimice oferă fructelor și legumelor o culoare vibrantă unică și numeroase beneficii pentru sănătate. Mâncând toate culorile curcubeului nutrițional, veți valorifica puterea acestor alimente care luptă împotriva cancerului și care stimulează imunitatea.
Ca să ai parte de efectele benefice și să și slăbești în același timp, circa 5 kilograme în 10 zile, e bine ca fiecare farfurie de mâncare să conțină o porție din fiecare culoare. Atenție, porțiile din fiecare culoare trebuie să fie egale, iar cantitatea de mâncare la o masă să nu depășească 400-500 de grame.
Iată ce culori sunt importante, de ce și cu alemente corespund:
1. Licopen (culoarea roșie):
Licopenul reduce riscul de cancer de sân și de prostată. Pigmentul roșu îmbunătățește sănătatea inimii, a creierului, a ochilor și a oaselor. Alimentele de culoare roșie sunt: pepene verde, roșii, căpșuni, ardei gras roșu și grapefruit.
2. Beta-caroten (culoarea portocalie):
Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A și are proprietăți anti-cancer, reduce inflamația, susține sistemul imunitar și sporește vederea. Alimentele bogate în betacaroten sunt: morcovii, caisele, spanacul, dovleacul galben și cartofii dulci.
3. Vitamina C și flavonoide (culoarea galbenă):
Alimentele bogate în vitamina C sunt bogate în antioxidanți, ajută la inhibarea creșterii celulelor tumorale, la detoxifierea organismului de substanțele dăunătoare, la stimularea sistemului imunitar, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății inimii. Vitamina C se găsește în general în: citrice precum portocale, papaya și lămâi, varză, căpșuni și broccoli.
4. Folat (culoarea verde închis intens)
Alimentele bogate în folat ajută la construirea celulelor sănătoase și a materialului genetic și îmbunătățesc sănătatea inimii. Sunt bogate în fier și ajută la menținerea nivelurilor sănătoase de hemoglobină. Sunt, de asemenea, bogate în clorofilă, un pigment vegetal care ajută la creșterea nivelului de oxigenare a sângelui și acționează ca un purificator de sânge. Alimentele precum: ardeii verzi, spanac, fasole verde, citricele, sparanghelul, leguminoasele, verdeața cu frunze, salata, varza de Bruxelles și frunzele de sfeclă roșie, toate sunt bogate în folat.
5. Indolul (Benzopirolul) și luteină (culoarea verde deschis)
Bogate în sulf, indolul și luteina elimină excesul de estrogen și cancerigeni, și susțin sănătatea ochilor. Alimentele care conțin indoli sunt: varza, varza de Bruxelles, alata, muștarul verde și broccoli.
6. Antociani (culoarea albastru-violet):
Antocianinele distrug radicalii liberi, reduc inflamațiile și sunt benefice pentru creier. Antocianinele se găsesc în alimente precum: vinete, afine, prune, cireșe și struguri.
7. Resveratrol (culoarea roz):
Resveratrolul ajută la scăderea producției de estrogen, crește sănătatea inimii și a creierului. Alimentele bogate în resveratrol sunt: arahide, ciocolată neagră, afine și struguri.
8. Fibre (culoarea maro):
Fibrele oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, reglează mișcările intestinului, metabolismul, controlul lipidelor, sănătatea digestivă și ajută la gestionarea greutății. În afară de aceasta, elimină și agenții cancerigeni. Fructele proaspete, legumele verde închis, nucile și semințele sănătoase și cerealele integrale sunt toate bogate în fibre.
-
-
-
-
-
Cele mai bune nuanțe de păr care ascund firele albe26.10.2025, 11:51
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
