Postul Paștelui, la ce să aveți grijă. Explicațiile nutriționistului Ligia Alexandrescu

legume_98350400 Legumele

Nutriționistul Ligia Alexandrescu atrage atenția asupra cunsumului de proteine din timpul Postului Paștelui.

Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează că dieta vegetariană - mai ales că vine Postul Paștelui - trebuie bine gândită ca să nu producă dezechilibre nutriţionale. ”Dieta exclusiv vegetariană este binevenită în general pentru organism, însă trebuie bine gândită și planificată, pentru a nu produce dezechilibre nutriționale. (...) Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și regenerarea celulară și de aceea trebuie să facă parte și din dieta vegetariană. 

(...) Aproape toate alimentele cu excepția alcoolului si zaharului sunt surse de proteine: nucile, semințele, cartofii, pâinea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazărea, untul de arahide, laptele de soia si lintea sunt doar câteva exemple de surse de proteine vegetale. Așadar, proteinele nu sunt o tara pentru dieta de post”, afirmă nutriționistul, conform Antena 3

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...