Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor
Șapte alimente subțiază sângele și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă.
Persoanele cu sânge vâscos au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare și cheaguri de sânge. Adesea, persoanele de peste 45 de ani suferă de sindromul sângelui vâscos.
Aceste persoane trebuie să adauge în dietă șapte alimente, care reduc densitatea sângelui. Este important de spus că aceste produse nu înlocuiesc tratamentul, ci doar îl completează.
1. Apa este vitală pentru organism, inclusiv pentru densitatea normală a sângelui. O persoană adultă trebuie să consume până la 3 litri de apă pe zi. Cu un aport insuficient de apă, sângele se îngroașă și, astfel, riscul apariției cheagurilor de sânge crește. Prin urmare, o modalitate ușoară de a dilua sângele este să bei apă curată sau, cel puțin, în ceai.
6 alimente pentru bila leneșă. Mărgărit: Trebuie să înveți și acest gust
2. Uleiurile de măsline, de in, de struguri, de floarea soarelui, de rapiță conțin antioxidanți sănătoși pentru sânge, fenol, vitamina E și acizi omega-3. Studiile arată că un consum de uleiuri vegetale reduce nivelul substanțelor care duc la formarea cheagurilor de sânge. Uleiul este util pentru sânge doar înainte de tratamentul termic, așa că este mai bine să îl adaugi în salate. De asemenea, poți înmuiați pâinea în ulei.
3. Ceaiul de mușețel este un produs foarte util pentru toate persoanele care ar sângele vâscos. Mușețelul este un anticoagulant natural și inhibă activitatea trombocitelor.
4. Beneficiile algelor marine sunt binecunoscute, iar proprietățile lor de subțiere ale sângelui sunt unul dintre numeroasele motive pentru a le adăuga în dieta ta. Algele și alte fructe de mare conțin mult iod, care mărește tonusul vascular și reduce vâscozitatea sângelui.
5. Acizii grași omega-3 utili subțiază în mod eficient sângele. Pentru a preveni tromboza, merită să consumi pește gras și ulei de pește. Acesta din urmă contribuie la resorbția cheagurilor de sânge existente deja. Medicii recomandă consumul de pește de cel puțin 3 ori pe săptămână.
6. Coaja strugurilor roșii este bogată în polifenoli, niște antioxidanți puternici, care previn formarea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, strugurii roșii sunt greu de găsit în magazine în afara sezonului lor. De aceea, pot fi înlocuiți cu un vin din struguri roșii. Nu uita însă că alcoolul trebuie consumat cu cu moderație.
7. Usturoiul este un alt anticoagulant care ar trebui inclus în dieta tuturor persoanelor care au sânge vâscos. Pentru mai multe beneficii, usturoiul trebuie consumat crud. Spre exemplu, zdrobiți-l cu un cuțit și adăugați-l într-o salată de legume sau cartofi.
Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce
Ceaiul verde are multe proprietăți benefice, care afectează favorabil funcționarea organismului. De ce să nu-l bei niciodată pe stomacul gol. Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că ceaiul verde nu trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. În plus, unele persoane, în mod obligatoriu, ar trebui să evite consumul acestui ceai pe stomacul gol.
Ceaiul verde conține taninuri, care duc la creșterea producției sucului gastric. Din această cauză, apare senzația de greață, durerile de stomac și veți avea probleme cu digestia.
Consumul de ceai verde pe stomacul gol nu este recomandat mai ales persoanelor care suferă de ulcer și reflux gastric.
Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?
Ceaiul verde reduce, de asemenea, absorbția de către organism a unei proteine care ajută la coagularea sângelui. Consumul băuturii pe stomacul gol poate duce la subțierea sângelui și nu este recomandată persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.
Persoanele cu anemie sunt rugate să nu bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece băutura poate duce la scăderea organismului de a absorbi fierul. Cofeina din ceaiul verde stimulează glandele suprarenale ca să elibereze hormonii de stres. Aceasta crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. În consecință, persoanele cu probleme cardiace ar trebui să refuze această băutură pe stomacul gol.
Mai mult, consumul sistematic de ceai verde pe stomacul gol poate duce la perturbarea glandelor suprarenale. Cel mai bine este să bei ceaiul verde cu o felie de pâine din cereale integrale. Citește mai multe AICI.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
