EXCLUSIV Câtă carne trebuie să mâncâm pe săptămână. Bilic: Asta e cantitatea CORECTĂ! Menține silueta, dar obosește ficatul și rinichii. Atenție, aici includem și mezelurile, nu doar friptura

Care e ritmul ideal de mâncat carne într-o săptămână. Câtă carne putem mânca pe săptămână și la ce interval de timp.
Carnea este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale în dieta fiecărui om. Cu toate acestea, mulți oameni mănâncă mult mai multă carne decât ar fi indicat, în special carnea roșie, cea care s-a dovedit a fi cea mai periculoasă pentru sănătate.
Ei bine, dacă în prezent mâncați mai mult de 90 g de carne roșie sau procesată pe zi, specialiștii în sănătate vă recomandă să reduceți consumul la 70 g.
Unele tipuri de carne au un conținut ridicat de grăsimi saturate, care pot crește nivelul colesterolului din sânge dacă mâncați prea mult. Alegerea unor alimente mai sănătoase vă poate ajuta să consumați carne ca parte a unei diete echilibrate.
O dietă sănătoasă și echilibrată poate include proteine din carne, precum și din pește și ouă sau din surse non-animale, cum ar fi fasolea și legumele. Carnea de pui, de porc, de miel și de vită este bogată în proteine.
Carnea roșie ne furnizează fier, zinc și vitaminele B.
Carnea este una dintre principalele surse de vitamina B12 din alimentație.
Care e ritmul ideal de mâncat carne într-o săptămână. Câtă carne putem mânca pe săptămână și la ce interval de timp
"Așa cum e scris la carte, pentru că eu de multe ori pun sub semnul întrebării aceste recomandări, pentru că ele se bazează de foarte multe ori pe statistici, iar statistica are tendința să elimine extremele. Statistica ia în considerare doar ce face o majoritate și îmi place să cred că inclusiv sau mai ales la capitolul alimentar nu sunt doi oameni la fel.
Ei bine, cantitatea corectă de carne ar trebui ă fie 500 gr pe săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150 gr și dimensiunea unui pachet de cărți de joc, atât de mică.
Ar trebui, într-un calcul grosier, ca în aceste 500 de gr să ne intre cam 3 porții de carne pe săptămână.
Dar atenție, aici includem și mezelurile, nu doar friptura.
3 porții de carte, 2 porții de pește și 2 zile în care să mâncăm proteine vegetale precum: fasole, mazăre, linte, năut. Și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.
Boabele uităm să le consumăm de două ori pe săptămână.
Și peștele, haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă pește de două ori pe săptămână, mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred.
Noi suntem mai carnivori, noi ca români. Ne place carnea și mâncăm 500 gr și la o singură masă... dacă iei o halcă mai consistentă nu e greu să ajungi la 500 de gr. Și mai ales că ne apropiem acum de Paște, doar la o singură masă e posibil să avem 500 gr.
Ei bine, la capitolul proteine măcar avem un avantaj, faptul că ele se transformă greu sau chiar deloc în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice. Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Atunci e normal să avem tendința să mâncăm mai multe proteie. Corpul se descurcă", a declarat Mihaela Bilic, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, Spectacola și DC News.
Atunci când cumpărați carne, optați pentru cea mai slabă opțiune. De regulă, cu cât se vede mai mult alb pe carne, cu atât aceasta conține mai multă grăsime.
Ce să știi atunci când gătești carnea
Tăiați grăsimea și pielea vizibilă înainte de a găti carnea. Șnițelele și pielea păsărilor de curte sunt mult mai bogate în grăsimi decât carnea în sine.
Iată și alte modalități de a reduce grăsimile la gătitul cărnii:
- prăjiți carnea la grătar, în loc să o prăjiți
- evitați să adăugați grăsimi sau ulei suplimentar atunci când gătiți carnea
- prăjiți carnea pe un suport metalic deasupra unei cutii de prăjit, astfel încât grăsimea să se scurgă.
- încercați să folosiți cantități mai mici de carne și să înlocuiți o parte din carne cu legume, leguminoase și alimente bogate în amidon în mâncăruri precum tocănițe, curry și caserole potrivit NHS.
Vezi mai multe în video:
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.