Urmărește dezbaterea live

Metabolismul lent, recunoscut după 6 semne

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Metabolismul lent poate fi recunoscut după 6 semne. Foto: Freepick @jcomp
Metabolismul lent poate fi recunoscut după 6 semne. Foto: Freepick @jcomp

Metabolismul joacă un rol important în menținerea vieții organismului. Încetinirea sa afectează activitatea tuturor organelor și sistemelor.

Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că persoanele cu un metabolism lent nu pot slăbi, nici măcar urmând diete stricte și făcând sport activ. Dar există și alte semne ale acestei stări.

Care sunt semnele unui metabolism lent?

1. Probleme de greutate. Persoanele care se îngrașă prea repede și fără un motiv anume, precum și cele care pierd încet grăsimea acumulată în exces, suferă cel mai probabil de un metabolism lent. Această afecțiune este cauzată de problemele asociate cu producția hormonului care reglează funcționarea glandei tiroide și, de asemenea, normalizează procesele metabolice din organism.

În plus, și consumul de prea puține calorii poate încetini metabolismul. Acest lucru se datorează faptului că organismul, realizând reducerea hranei, arde mai puține calorii. Prin urmare, durează mai mult să scapi de excesul de calorii și să le folosești ca energie.

Detoxifierea în post, beneficii pentru sănătate. Care sunt elementele necesare pentru a realiza o detoxifiere bună. Pleșea: Omul se simte rău pentru că nu elimină corect

2. Vrei constant să mănânci ceva dulce. Un alt semn care poate indica un metabolism lent este rezistența la insulină. Mai simplu spus, organismul nu răspunde la acțiunea hormonului insulinei, care, la rândul său, servește la procesarea glucozei, care provine din carbohidrații consumați.

Rezistența la insulină se poate manifesta prin pofte de carbohidrați și zahăr. Deoarece organismul nu poate absorbi glucoza, are nevoie de energie din acest tip de alimente pentru a funcționa. Acesta este un cerc vicios: cu cât vei consuma mai multe produse dulci, cu atât mai repede organismul le va transforma în exces de grăsime.

Cinci alimente care te ajută să slăbești mai repede după 40 de ani. Au fibre și te mențin sătul mai multă vreme

3. Pielea și părul se deteriorează. Un metabolism lent poate fi identificat și printr-o serie de semne externe, cum ar fi căderea bruscă a părului, pielea uscată și iritabilă, unghiile aspre și casante. Aceste simptome apar ca urmare a tulburărilor circulatorii, a deficiențelor de vitamine și minerale, care pot fi rezultatul absorbției lente a nutrienților și a tulburărilor metabolice.

4. Ai o senzație constantă de frig. Dacă îți este mereu frig, acesta poate fi un alt semn al unui metabolism lent, deoarece căldura corpului este controlată de procesele metabolice din organism. Și dacă eșuează, atunci acest lucru se reflectă imediat în temperatura corpului. În plus, această problemă se poate dezvolta pe fondul unei scăderi a producției de hormon de stimulare a tiroidei și al deteriorării funcției tiroidiene.

Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile

5. Nu ai energie și te simți mereu obosit. Dacă te simțiți în mod constant obosit, lipsit de energie, nu te poți concentra, acestea ar putea fi semne ale unei tulburări metabolice. În același timp, organismul arde energia mai lent, ceea ce nu este suficient pentru performanța tuturor funcțiilor zilnice.

Ca urmare, organele interne ale organismului nu funcționează suficient de rapid și corect. Acest lucru duce la o senzație constantă de oboseală.

Secretele longevității australienilor stau în lucruri simple. Trucurile care te ajută să trăiești 100 de ani

Ai probleme de sănătate mintală. Lipsa producției de hormoni tiroidieni în organism, una dintre principalele cauze ale metabolismului lent, poate afecta și sănătatea mintală și unele abilități cognitive. De exemplu, scădere funcției memoriei este un semn tipic al unei tulburări metabolice.

Lipsa de testosteron poate afecta libidoul. În plus, perturbarea glandei tiroide poate provoca depresie. Când toate funcțiile corpului încetinesc, starea de spirit scade dramatic și persoana se simte deprimată și tristă.

Mai multe obiceiuri accelerează îmbătrânirea. Renunță chiar acum la ele

Acum că ai ajuns la concluzia că metabolismul tău este lent, ai putea să înveți cum să-l accelerezi. După revenirea metabolismului la o activitate normală, vei scăpa de excesul de greutate și vei rezolva unele probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel