Micul dejun și masa de prânz, cât de importante sunt pentru sănătate
Micul dejun și masa de prânz par a fi importante în alimentația tinerilor, asta reiese dintr-un studiu care indică faptul că respectatul acestor mese duce la o alimentație mai sănătoasă pe tot...
Tinerii care nu sar peste micul dejun și prânz, în general, mănâncă mai sănătos pe parcursul zilei. Acestea sunt rezultatele unui studiu care a fost realizat de cercetători.
În 2015, aproape 700 de elevi din cincizeci și patru de școli secundare norvegiene au înregistrat ce au mâncat pe parcursul a patru zile folosind o carte de dietă online.
Acești tineri au raportat că au sărit peste micul dejun și prânz doar 8%, respectiv la 11% din zile.
Reducerea prânzului în zilele săptămânii a fost asociată cu alegeri dietetice mai nesănătoase, în comparație cu zilele în care nu au sărit peste prânz. În timpul săptămânii fără prânz au rezultat ingestia mai mare a următoarelor:
Energie din zahăr și grăsimi adăugate, mâncare nesănătoasă, cum ar fi prăjituri, dulciuri și gustări sărate.
Studiul norvegian este primul studiu care a investigat legăturile dintre săritul peste micul dejun sau prânz și aportul dietetic pe parcursul unei zile întregi în rândul tinerilor.
Cercetătorul și coautorul studiului, Lene Frost Andersen la UiO, explică faptul că ingestia de alimente în rândul tinerilor nu este în conformitate cu recomandările dietetice.
Consumul prea mult de zahăr adăugat și grăsimi saturate, precum și un aport scăzut de fructe și legume este una dintre provocările identificate care ar putea avea un impact negativ asupra sănătății viitoare a acestora.
Identificarea țintelor pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare la tineri este, prin urmare, importantă, spune Lene Frost Andersen, iar ea menționează masa dla școală ca fiind o singură posibilitate.
Sursa, aici.
-
-
Virus gripal nou: Subclada K a A(H3N2) detectată și în România14.12.2025, 12:21
-
Uscăciunea vaginală: cauze, simptome și tratamente eficiente14.12.2025, 11:40
-
-
Izolarea socială, factor de risc pentru demență14.12.2025, 08:45
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
