Mihaela Bilic, avetisment pentru ziua de vineri, 21 iunie. Ce trebuie neapărat să faci
Mâine, 21 iunie, e o zi care ne va pune voința la încercare dar care ar putea să însemne prima victorie pe drumul dietei, crede cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic. Iată cum putem slăbi și...
Mâine, 21 iunie este ziua cea mai lungă așa și ar trebui să profitatăm...„să nu mâncâm!", ne îndeamnă medicul nustriționist Mihaela Bilic. Dar nu trebuie musai să facem dietă, ci doar să schimbăm alimentele în funcție de sezon!
„Dacă a venit solstițiul înseamnă că începe vara. Și când e vară, e soare și cald afară, buna dispoziție e asigurată, iar foamea e inhibată. Dacă nu exagerăm cu fructele și cockteil-urile băute la ceas de seară, putem spune că vara e anotimpul ideal pentru slăbit!", scris nutriționistul.
Avem practic toate atuurile la îndemână ca să slăbim frumos și fără efort, arată ea.
„Nu numai apetitul e diminuat, dar și motivația de a arăta bine crește, hainele sunt mai subțiri, marea înseamnă costum de baie, motive suficiente pentru a fi mai atenți la dietă. Și când spun dietă nu vorbesc de o cură de slăbire propriu-zisă, ci pe mutarea accentului de la mâncare, la hidratare!".
Cum faci dietă vara
Dar cum exact putem să trecem ușor și lejer la „dieta de vară"? Simplu, după cum arată dr Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
„Vara putem liniștiți să „sărim" peste mese, dacă tot e cald și nu ne e prea foame, n-ar fi rău să mâncăm mai pe seară, pe răcoare. Peste zi axați-vă pe lichide, indiferent dacă asta înseamnă apă, cafea, ceai rece, limonadă, ciorbă sau lapte bătut. Feriți-vă de zahăr, fructe mâncate cu kilogramele și alcool. Bazați-vă pe legume multe și pește, fiți zgârciți cu uleiul, brânzeturile și făinoasele și veți vedea, silueta se va ameliora de la sine, aproape fără efort. Iar ca soluții de compromis, un pahar de vin sau o cupă de înghețata sunt „răul" cel mai mic la raportul calorii/satisfacție".
„Așa că profitați de zilele lungi de vară și umpleți-le cu ce vreți voi, cu ce vă place...dar nu cu mâncare!", ne îndeamnă, în final, medicul nutriționist.
-
-
Diabetul și sănătatea ficatului: care sunt riscurile interconectate14.11.2025, 14:49
-
-
-
De ce persoanele trecute de o anumită vârstă nu mai fac cancer14.11.2025, 13:25
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
