Ne ajută mirosul să slăbim? Studiu pe viermi

Florina Pop / 21 mai 2020 / 13:47
Obezitate
Obezitate

Mirosul reglează depozitarea grăsimilor fără să schimbe comportamentul alimentar, e concluzia unui studiu recent.

Cercetători de la Colegiul de Medicină Baylor, SUA, s-au întrebat dacă se pot modifica depozitele de grăsimi ale organismului fără schimbarea obiceiurilor alimentare. Ca să afle răspunsul au făcut teste pe viermele C. elegans. Acest tip de vierme are trei perechi de neuroni olfactivi care detectează o varietate de mirosuri aeriene. Unele activează sau inhibă selectiv un singur neuron olfactiv, în timp ce altele pot stimula un grup de neuroni, au descoperit cercetătorii. Autorii studiului au analizat efectul mai multor mirosuri pe viermele amintit și au observat că doar anumite mirosuri reglează dinamic mobilizarea grăsimilor prin interacțiunea cu neuroni olfactivi specifici.

Rezultatele lor aduc o perspectivă nouă asupra modului în care este reglementat metabolismul lipidic și poate ajuta la înțelegerea de ce unele persoane pot fi mai rezistente la problemele metabolice, iar altele, nu. Concluziile la care au ajuns aceștia pot fi utilizate în metode care să ducă la pierderi în greutate. "Deși mai multe cercetări sunt este necesar, este posibil ca anumite mirosuri să declanșeze modificări ale metabolismului grăsimilor, care să conducă la pierderea în greutate", susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy