Parkinson, doi compuși din cafea protejează contra bolii

Dana Lascu |
Data publicării:
Cafeaua în exces poate dăuna sănătății
Cafeaua în exces poate dăuna sănătății

Cafeina împreună cu un alt compus din coaja boabelor de cafea pot proteja împotriva degenerării creierului, adică a instalării bolii Parkinson și a demenței cu corpi Lewy, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Rutgers.

Oamenii de știință de la Universitatea Rutgers au descoperit un compus din cafea care se poate alatura cafeinei pe lista substanțelor care luptă împotriva bolii Parkinson și a demenței cu corpi Lewy - două boli progresive și incurabile în prezent, asociate cu degenerarea creierului.

Descoperirea, publicată recent în jurnalul Proceedings al Academiei Naționale americane de Știință, sugerează că acești doi compuși combinați pot deveni o opțiune terapeutică viabilă pentru a încetini degenerarea creierului.

Cercetătorul principal M. Maral Mouradian, director al Institutului de Medicină Neurologică Robert Wood Johnson de la Universitatea Rutgers și William Dow Lovett, profesor de neurologie, ai declarat că cercetările anterioare au arătat că un consum de cafea poate reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson. În timp ce cafeina a fost în mod tradițional creditată ca agent de protecție specială din cafea, boabele de cafea conțin mai mult de o mie de compuși mai puțin cunoscuți.

Studiul Rutgers s-a concentrat asupra derivatului de acid gras al neurotransmițătorului serotoninei, numit EHT (Eicosan Oil 5-hidroxitriptamina), care se găsește în stratul ceros al boabelor de cafea. Cercetătorii au descoperit că EHT protejează creierul șoarecilor împotriva acumulării anormale de proteine asociate cu boala Parkinson și cu demența cu corpi Lewy.

Au efecte doar administrate împreună

În studiul de față, echipa lui Mouradian s-a întrebat dacă EHT și cafeina ar putea lucra împreună pentru protecția chiar mai mare creierului. Ei au administrat șoarecilor mici doze de cafeină sau EHT separat, dar și împreună. Fiecare compus, de unul singur, nu a fost eficient, dar atunci când au fost administrate împreună, acestea au stimulat activitatea unui catalizator care ajută la prevenirea acumulării de proteine dăunătoare în creier. Acest lucru sugerează că o combinație între EHT și cafeină poate să încetinească sau să oprească progresia acestor boli. Tratamentele actuale abordează numai simptomele bolii Parkinson, dar nu protejează împotriva degenerării creierului.

Mouradian a spus că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina cantitățile corespunzătoare și raportul EHT și cafeină necesare pentru efectul protector la oameni.

EHT este un compus găsit în diferite tipuri de cafea, dar cantitatea variază. Este important ca această cantitate și proporția corespunzătoare să fie determinate, astfel încât oamenii să nu se facă supradozaj cu cafeină, deoarece asta poate avea consecințe negative asupra sănătății", a spus ea, într-un material dat publicității de Universitatea Rutgers.

Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, boala Parkinson este o tulburare degenerativă progresivă a creierului care poate duce la agitare, rigiditate și dificultăți la mers, echilibru și coordonare. Aproape un milion de oameni din Statele Unite trăiesc cu boala Parkinson. Demența cu corpi Lewy, una dintre cele mai comune forme de demență, afectează, de asemenea, mai mult de un milion de oameni în Statele Unite. Ea cauzează probleme cu gândirea, comportamentul, dispoziția și mișcarea.

Studiul, integral, poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel