Piele iritată din cauza nichelului. Iată cel mai bun remediu natural pentru ameliorarea mâncărimii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pielea se irită la contactul cu nichelul? Foto: Freepick @ freepik
Pielea se irită la contactul cu nichelul? Foto: Freepick @ freepik

Pielea se irită la contactul cu nichelul, se înroșește, te mănâncă, iar uneori apare o durere severă? Este timpul să știi cum poți ameliora alergia.

Nichelul este un metal de culoare argintie care se găsește în mod natural în mediul înconjurător. Când pielea intră în contact cu un alergen, cum ar fi nichelul, apare o formă comună de iritare a pielii, numită dermatită de contact. Cercetările sugerează că uleiul esențial de arbore de ceai poate fi cel mai bun remediu natural pentru ameliorarea pielii inflamate.

Alergia la nichel este foarte răspândită și poate provoca reacții alergice la simplul contact cu nichelul. atât extern, prezentându-se sub formă de dermatită de contact, cât și intern, de exemplu datorită alimentelor bogate în acesta.

Masca de ochi, obiectul banal cu beneficii pentru calitatea vieții. Cercetător: Eficient, economic și neinvaziv

Pentru unele persoane și un contact cu cantități minime de nichel este ar fi suficient pentru a declanșa reacții alergice, precum pielea roșie, mâncărime și uneori dureri. În aceste cazuri, poate fi util să urmezi o dietă specifică, dar și să apelezi la unele remedii naturiste.

Cercetările sugerează că uleiul esențial de arbore de ceai poate fi cel mai bun remediu natural pentru a calma pielea inflamată.

Când pielea intră în contact cu un alergen, cum ar fi nichelul, apare o formă comună de iritare a pielii numită dermatită de contact, care poate duce la înroșirea pielii, mâncărime și uneori durere severă.

Care sunt greșelile care ne îngrașă în post. Laura Ene: Este cel mai rău tip de grăsime

Cercetările sugerează că aplicarea uleiului de arbore de ceai poate ajuta la reducerea severității acestor simptome, cauzate de alergia cu nichel. Acest ulei esențial a fost folosit de secole ca medicament tradițional pentru a trata, de exemplu, tusea și răceala. De asemenea, a fost aplicat și direct pe piele pentru a calma inflamația.

Un studiu a examinat efectele uleiului de arbore de ceai, aplicat local pe pielea înroșită în urma contactului cu nichelul. Din analizele efectuate a reieșit faptul că uleiul de arbore de ceai a redus semnificativ inflamația pielii, dovedindu-și eficacitatea în calmarea dermatitei de contact, datorate metalelor grele precum nichelul.

Secretele longevității australienilor stau în lucruri simple. Trucurile care te ajută să trăiești 100 de ani

Într-un alt studiu, cercetătorii au comparat efectele diferitelor tratamente pentru dermatita de contact și au descoperit că uleiul de arbore de ceai a putut reduce simptomele cu 40% .

Așadar, aplicarea uleiul de arbore de ceai direct pe zona inflamată a pielii ar putea fi cel mai bun remediu natural pentru a calma iritația în urma contactului cu nichelul.

Șapte semne că nu bei suficientă apă. Atenție la durerile de cap și lipsa de energie

Alergia la nichel este cauzata de multe ori de purtarea cerceilor și a altor bijuterii. Însă nichelul se găsește în multe articole pe care le folosim zilnic: accesorii metalice vestimentare (nasturi, butoni, fermoare, capse, catarame, agrafe, găici), bijuterii ieftine (cercei, lanţuri, coliere, clipsuri şi accesorii de piercing); articole metalice (brăţară de ceas, rame de ochelari, piepteni, chei, brichete, pixuri, aparate de ras şi tuns); recipiente pentru rujuri sau pudriere, mânerele genţilor și a servietelor; monede; obiecte metalice de uz casnic (foarfeci, tacâmuri, veselă, ustensile de bucătărie).

La acestea se adaugă unele cosmetice pentru pleoape/sprâncene, unele tipuri de vopsea de păr, unele antiperspirante, componentele metalice ale articolelor de încălţăminte.

Alergia la nichel poate apărea după o expunere repetată sau prelungită la elementele care conțin nichel. Tratamentele pot reduce simptomele alergiei la nichel, dar, după ce dezvolți o alergie la acest metal, vei fi întotdeauna sensibili și va trebui să eviți contactul cu el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel