Șapte semne că nu bei suficientă apă. Atenție la durerile de cap și lipsa de energie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șapte semne că nu bei suficientă apă. Foto: Freepick @ garetsvisual
Șapte semne că nu bei suficientă apă. Foto: Freepick @ garetsvisual

Șapte semne pe care ți le dă organismul atunci când nu este suficient de hidratat. Sunt deosebit de importante.

Suferi de dureri de cap și vrei să mănânci tot timpul? Cel mai probabil ești deshidratat. Iată șapte semne subtile că nu bei suficientă apă.

Îți este mereu sete

Este ușor de ghicit că, dacă îți este adesea sete, atunci bei puțină apă. Dar problema poate fi mai serioasă decât pare la prima vedere. Medicii spun că gura uscată este primul semn de deshidratare. Mersul rar la toaletă pot fi, de asemenea, un semnal de alarmă. Potrivit statisticilor, o persoană sănătoasă merge la toaletă de la patru până la zece ori pe zi.

Dacă simți că ești deshidratat, încearcă să bei cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. Și pentru a nu uita de asta, setează un memento pe telefon.

Ceaiul care ajută în tratarea bolilor de plămâni. Are efecte și asupra afecțiunilor gastrice, hepatice și renale

Ai adesea dureri de cap

Din lipsa apei, te pot deranja migrenele și durerile de cap. Potrivit unui studiu realizat de Verywell Health, deshidratarea îngroașă sângele și îi încetinește circulația, ceea ce, la rândul său, reduce aportul de oxigen a creierului. Cu toate acestea, durerile de cap nu sunt cele mai grave: deshidratarea prelungită poate provoca leșin și halucinații, așa că te sfătuim să bei un pahar cu apă chiar acum.

Uleiul de oregano, doza de antioxidanți cu efecte antibiotice și antifungice. Ajută și în scăderea colesterolului

Ai respirația urât mirositoare

Potrivit dentistului și bacteriologului Harold Katz, deshidratarea poate provoca, de asemenea, respirația urât mirositoare. „Dacă nu bei suficientă apă, producția de salivă încetinește, ceea ce face ca bacteriile din gură să crească mai repede”, spune Katz. „Îți sugerez să bei câteva pahare de apă între mese, astfel încât să speli resturile de mâncare și să păstrezi cantitatea potrivită de salivă în gură”, mai spune dentistului și bacteriologului Harold Katz.

Vrei să mănânci tot timpul

Uneori confunzi semnalul corpului de lipsă de apă cu senzația de foame. Dacă, de obicei, bei lichide în timpul meselor, atunci reflexul condiționat te poate determina să mănânci. Prin urmare, înainte de a lua o gustare, bea un pahar cu apă. Este foarte posibil ca după aceea să nu mai vrei să mănânci.

Ceaiul minune care prelungește viața și elimină bacteriile. Vlad Ciurea recomandă să-l bem cu toții: S-a dovedit că face minuni

Îți este greu să te concentrezi

Te-ai încurcat cu sarcini simple și să stai târziu la serviciu pentru că nu ai timp să faci nimic? Este posibil să fii deshidratat. După cum am spus, lipsa apei poate reduce fluxul de sânge către creier, din cauza căruia acesta nu va primi suficient oxigen și substanțe nutritive. Încearcă să bei un pahar cu apă la fiecare oră și jumătate, astfel încât să eviți stresul și surmenajul.

Ai energie scăzută

Lipsa apei poate provoca, de asemenea, oboseală și somnolență. Dacă nu ai dormit suficient într-o zi, atunci probabil că nu beți suficientă apă. Crampele din timpul exercițiilor fizice pot fi, de asemenea, un motiv de îngrijorare. Dacă mușchii nu primesc suficient sânge oxigenat, se contractă involuntar.

Ceaiul care tratează balonarea. Are și efect detoxifiant. Ai nevoie doar de un ingredient

Ai constipație

Dacă nu bei suficientă apă, este posibil să ai probleme digestive. Apa nu doar că ajută la aducerea de oxigen la creier, ci lubrifiază și intestinele. Fără suficient lichid, corpul  nu poate digera corect alimentele, ceea ce poate duce la constipație și, în cel mai rău caz, la apariția pietrelor la rinichi și la vezica biliară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel