Răceală? Ce alimente vă însănătoșesc

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Răceală: ce alimente vă pun pe picioare  FOTO: pexels.com
Răceală: ce alimente vă pun pe picioare FOTO: pexels.com

Răceală. Pe lângă supa de pui, câteva legume și fructe ajută corpul să lupte împotriva răcelii.

Răceală. Unul dintre cele mai la îndemână preparate care vă pun pe picioare când sunteți răcit e supa de pui. Cercetătorii au ajuns la concluzia că supa de pui are proprietăţi antiinflamatoare care ajută la eliminarea simptomelor de răceală, se arată pe platforma webmd.com.

Aceeași idee e reluată și pe BBC: „Supa de pui pare să facă bine la răceală, conform mai multor studii. Ajută la curățarea congestiei nazale. (...) În plus, cercetările arată că poate avea un efect antiinflamator ușor".

Pe lângă supa de pui mai sunt câteva alimente care vă însănătoșesc. Potrivit unui grafic realizat de webmd și postat pe Facebook, sunt date ca exemplu: citricele - vitamina C dă forță sistemului imunitar, ardeii iuți – pot curăța canalele nazale, ghimbirul - calmează durerea în gât, lactatele – pot ajuta în lupta cu răceala (n. r. unii susțin opusul), usturoiul.

La aceștia se adaugă varza kale, merișoareșe, coacăzele și brocolii care conțin antioxidanți, îndeosebi quercetină - un flavonoid cu proprietăți antihistaminice, antialergice, antivirale.

În zilele de răceală e bine să evitați cafeina și alcoolul. Deshidratează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel