Sănătatea musculară. Diferența dintre proteina animală și cea vegetală

Consumul de carne stimulează sănătatea musculară mai bine decât dieta pe bază de plante, mai ales pe măsură ce îmbătrânim, sugerează un nou studiu
Proteinele pe bază de plante nu pot menține sănătatea musculară la fel de bine cum o face consumul de carne pe măsură ce îmbătrânim.
Cercetătorii au descoperit că proteina animală este mai eficientă decât proteina din plante în prevenirea pierderii musculare.
Studiul a descoperit că veganii ar trebui să mănânce mult mai multe cereale, legume și fasole dacă vor să obțină aceleași beneficii pe care carnea, lactatele și ouăle le oferă organismului, mai ales odată cu înaintarea în vârstă.
Cercetătorii de la King’s College London sugerează că oamenii ar trebui să obțină un echilibru atât de proteine animale, cât și din plante.
„Deși știm că dietele pe bază de plante sunt benefice pentru mediu, nu știm cât de bune sunt aceste diete pentru menținerea musculaturii. Trecerea de la o dietă proteică bazată pe animale la o dietă bazată pe plante poate fi în detrimentul sănătății musculare în timpul îmbătrânirii”, se arată în raportul cercetătorilor
Mușchii sunt susținuți de aminoacizi, care cresc în timpul antrenamentelor sau prin consumul de proteine animale și, odată cu îmbătrânirea, corpul are nevoie de ajutor suplimentar pentru a preveni atrofierea mușchilor.
Proteinele pe bază de plante pot face același lucru, dar cantitatea trebuie să fie mult mai mare pentru a avea acest efect, subliniază cercetătorii.
-
3 motive să mănânci broccoli, mai ales dacă vrei să slăbești03.09.2025, 18:35
-
Claritate pentru minte: Când să investigăm semnalele neurologice03.09.2025, 17:19
-
-
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei03.09.2025, 15:51
-
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.