Sănătatea musculară. Diferența dintre proteina animală și cea vegetală
Consumul de carne stimulează sănătatea musculară mai bine decât dieta pe bază de plante, mai ales pe măsură ce îmbătrânim, sugerează un nou studiu
Proteinele pe bază de plante nu pot menține sănătatea musculară la fel de bine cum o face consumul de carne pe măsură ce îmbătrânim.
Cercetătorii au descoperit că proteina animală este mai eficientă decât proteina din plante în prevenirea pierderii musculare.
Studiul a descoperit că veganii ar trebui să mănânce mult mai multe cereale, legume și fasole dacă vor să obțină aceleași beneficii pe care carnea, lactatele și ouăle le oferă organismului, mai ales odată cu înaintarea în vârstă.
Cercetătorii de la King’s College London sugerează că oamenii ar trebui să obțină un echilibru atât de proteine animale, cât și din plante.
„Deși știm că dietele pe bază de plante sunt benefice pentru mediu, nu știm cât de bune sunt aceste diete pentru menținerea musculaturii. Trecerea de la o dietă proteică bazată pe animale la o dietă bazată pe plante poate fi în detrimentul sănătății musculare în timpul îmbătrânirii”, se arată în raportul cercetătorilor
Mușchii sunt susținuți de aminoacizi, care cresc în timpul antrenamentelor sau prin consumul de proteine animale și, odată cu îmbătrânirea, corpul are nevoie de ajutor suplimentar pentru a preveni atrofierea mușchilor.
Proteinele pe bază de plante pot face același lucru, dar cantitatea trebuie să fie mult mai mare pentru a avea acest efect, subliniază cercetătorii.
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
-
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
