Sănătatea musculară. Diferența dintre proteina animală și cea vegetală

Consumul de carne stimulează sănătatea musculară mai bine decât dieta pe bază de plante, mai ales pe măsură ce îmbătrânim, sugerează un nou studiu
Proteinele pe bază de plante nu pot menține sănătatea musculară la fel de bine cum o face consumul de carne pe măsură ce îmbătrânim.
Cercetătorii au descoperit că proteina animală este mai eficientă decât proteina din plante în prevenirea pierderii musculare.
Studiul a descoperit că veganii ar trebui să mănânce mult mai multe cereale, legume și fasole dacă vor să obțină aceleași beneficii pe care carnea, lactatele și ouăle le oferă organismului, mai ales odată cu înaintarea în vârstă.
Cercetătorii de la King’s College London sugerează că oamenii ar trebui să obțină un echilibru atât de proteine animale, cât și din plante.
„Deși știm că dietele pe bază de plante sunt benefice pentru mediu, nu știm cât de bune sunt aceste diete pentru menținerea musculaturii. Trecerea de la o dietă proteică bazată pe animale la o dietă bazată pe plante poate fi în detrimentul sănătății musculare în timpul îmbătrânirii”, se arată în raportul cercetătorilor
Mușchii sunt susținuți de aminoacizi, care cresc în timpul antrenamentelor sau prin consumul de proteine animale și, odată cu îmbătrânirea, corpul are nevoie de ajutor suplimentar pentru a preveni atrofierea mușchilor.
Proteinele pe bază de plante pot face același lucru, dar cantitatea trebuie să fie mult mai mare pentru a avea acest efect, subliniază cercetătorii.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cum scap de pofta de dulce
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.