Slăbire. La ce oră trebuie să mânânci ultima masă pentru a scăpa de grăsime

Mâncatul emoțional. Foto: Pixabay
Mâncatul emoțional. Foto: Pixabay

Un studiu recent a constatat că mesele târzii pot provoca o creștere în greutate și niveluri ridicate de zahăr din sânge, indiferent de caloriile consumate.

Mâncatul seara, la ora 22:00 în loc de ora 18:00 poate afecta glicemia și capacitatea organismului de a arde grăsimi.

Studiul a descoperit că cei care au avut cine târzii au avut niveluri de zahăr din sânge cu aproape 20 la sută mai mari, iar arderea grăsimilor s-a redus cu 10 la sută, comparativ cu cei care au mâncat cina mai devreme.


Mesele târzii și creșterea în greutate


Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Endocrinologiei și Metabolismului Societății Endocrine, mesele târzii sunt asociate cu creșterea în greutate și nivelurile ridicate de zahăr din sânge, indiferent dacă masa este aceeași pe care ai fi mâncat-o mai devreme.

 

Echipa de cercetare a vrut să înțeleagă dacă alimentația târzie schimbă efectiv metabolismul într-un mod care promovează obezitatea.

Astfel au realizat acest studiu randomizat, controlat clinic, cu oameni sănătoși care au mâncat în două momente diferite aceleași alimente și au dormit aceeași durată. 

Aceleași mese, aceeași durată de somn

Cercetătorii au studiat 20 de voluntari sănătoși (10 bărbați și 10 femei) pentru a afla cum a metabolizat corpul lor cina mâncată la 22.00 în loc de 18 00.

Toți participanții la studiu s-au dus să doarmă în aceeași oră: 23.00.

Rezultatele studiului arată că atunci când cina este mâncată mai târziu, nivelul de zahăr din sânge este mai mare, iar cantitatea de grăsime arsă mai scăzută, indiferent de alimentele consumate. 

 

Studiul integral, aici. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel