Terapia florală Bach, benefică pentru tratarea stărilor depresive și fricilor. Săvoiu: Nu are contraindicații

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
terapia florala bach. FOTO Pexels @ Leah Kelley
terapia florala bach. FOTO Pexels @ Leah Kelley

Terapia florală Bach se adresează omului, fiind o ”terapie pentru suflet”, potrivit Danei Săvoiu.

Terapia florală Bach, așa cum îi spune și numele, are legătură cu florile, care prin puterea lor, nu doar estetică, aduc armonie în viața fiecăruia. Această terapie este un concept al dr. Edward Bach, medic și bacteriolog britanic din anii ’30. Potrivit acestuia, conceptul de boală este, de fapt, lipsa armoniei între trup, minte și suflet.

Despre beneficiile terapiei Bach a vorbit Dana Săvoiu, la ”Sfat de Sănătate” de la Antena 3, unde a explicat cum funcționează această terapie, dar mai ales care sunt afecțiunile pe care le ameliorează. 

”Terapia florală Bach este o terapie frumoasă, pentru că are la bază florile. Dar vorbim pe lângă proprietăţile estetice şi terapeutice, despre proprietăţile vibraţionale ale florilor, o energie care amprentată în apă şi administrată organismului, organismul reacţionează favorabil administrarea acestei energii”, a explicat Dana Săvoiu, la ”Sfat de Sănătate” de la Antena 3.

AROMATERAPIA, beneficii pentru sănătate. Cum te scapă de STRES

Fricile și anxietatea, printre afecțiunile pe care terapia Bach le ameliorează

”Această terapie este o terapie pentru suflet, pentru tot ceea ce noi simţim, tot ce înseamnă a fi. Nu este o terapie adresată unei boli sau a unui diagnostic, ci omului.

Ca atare, orice boală poate să implice o vizită la şedinţa de terapie Bach, pentru că la bază se află nişte emoţii negative, sau un tipar mental negativ, defectuos, sau o convingere limitatoare, toate transmise în cadrul procesului educaţional de către familie, şcoală şi care crează blocaje în organismul nostru şi nu mai sunt benefice în acest moment de viaţă, momentul de viaţă prezent.

Vorbim despre frici, fobii, atacuri de panică, depresie, anxietate, dificultăţi de concentrare, insomnie, stările depresive, nu neapărat depresia, victimizare, învinovăţire.

Vorbim despre hiperactivitate mentală, despre sentimentul de a nu îţi şti rolul, scopul şi menirea în viaţă, dificultăţi de adaptare la situaţii, locuri, oameni noi.

Deci vorbim despre o paletă largă de stări sufleteşti, pe care doctorul Eduard Bach le-a identificat şi le-a descoperit în laboratorul naturii - 39 de remedii, 37 din ele sunt preparate din flori. Unul reprezintă apa pură din izvor şi unul reprezintă un eficient anti-stres. Singurul care se prepară din combinaţia a cinci plante care în cadrul sistemului funcţionează şi de sine stătător”, a mai spus Dana Săvoiu, practician al acestei terapii.

Ce implică terapia florală Bach

”Practic, prezentăm terapia, imediat are loc apoi o discuţie prietenoasă, într-un mediu prietenos, primitor, de siguranţă şi de linişte, apoi identificăm cele 7 remedii din care se combină 2 picături din fiecare remediu, într-o sticluţă de 30 ml, se combină cu apă şi timp de 3 săptămâni se administrează 4 picături, de 4 ori pe zi”, a explicat Dana Săvoiu.

Aromaterapia și durerile de cap. Ce alte beneficii mai are terapia prin mirosuri

Terapia Bach, compatibilă cu tratamentele clasice

Potrivit practicianului, această terapie este una 100% naturală, mai mult, este compatibilă cu orice altă formă de tratament, putând fi administrată tuturor categoriilor de vârstă, de la bătrâni până la bebeluși, inclusiv femeilor însărcinate sau care alăptează.

”Nu există niciun fel de contraindicaţii, sunt lipsite de toxicitate şi de orice efect advers. Doar în cazul tratamentelor homeopate se administrează la o distanţă de 2 ore”, a mai spus Dana Săvoiu.

Vezi și: Silvoterapia, puterea vindecătoare a naturii. Cum ajută la menținerea sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel