Uleiul care te ajută să pierzi în greutate: totuși, trebuie folosit în cantități mici. Iată de ce

Angela Sabău |
Data publicării:

Grăsimea abdominală este dintre cele mai dăunătoare sănătății și poate pune viața în pericol. Iată un ulei care ne poate ajuta să scăpăm de grăsimea abdominală. totuși, experții avertizează că trebuie consumat în cantități mici.

Dacă doriți să pierdeți kilogramele în plus și mai ales grăsimea de burtă, considerată a fi cea mai nesănătoasă, ar trebui să verificați produsele alimentare și aportul acestora. Produsele alimentare încărcate în grăsimi saturate, carbohidrați rafinați și zahăr sunt motivul principal pentru care aveți o burtă proeminentă. Dieta este de cea mai mare importanță atunci când vine vorba de pierderea grăsimii viscerale (periculoase) din abdomen.

Grăsimea viscerală este o acumulare de țesut adipos intraabdominal. Acest tip de grăsime se află în jurul principalelor organe, inclusiv ficatul, pancreasul și rinichii. Dacă nivelurile de grăsime continuă să se acumuleze, acest lucru poate duce la multe boli care pun viața în pericol, cum ar fi atacurile de cord și accidentul vascular cerebral. Deci, primul și cel mai important pas ar trebui să fie reducerea sau oprirea consumului de alimente procesate, dar și alcoolul și fumatul, printre altele.

Astăzi vorbim despre modul în care un ulei de gătit poate veni în salvarea noastră și nu este altceva decât foarte sănătos și versatil: uleiul de cocos. Pentru cei neinițiați, nuca de cocos și toate formele sale, inclusiv uleiul, intră în categoria unui superaliment, deoarece oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Conținutul de acizi grași vitali din uleiul de cocos poate avea efecte pozitive asupra corpului nostru, inclusiv pierderea de grăsime, sănătatea inimii, funcții mai bune ale altor organe. Uleiurile vă pot ajuta să pierdeți chiar și grăsimea abdominală și excesul de greutate.

Factor MCT

Trigliceridele cu lanț mediu (MCT) măresc numărul de calorii arse de corp. O altă parte bună a uleiurilor pe bază de MCT este că, de asemenea, reduc semnificativ senzația de foame, ținându-ne astfel departe de caloriile nedorite. Uleiul MCT duce la pierderea în greutate, deoarece același lucru duce la creșterea consumului de energie și la oxidarea lipidelor.

Crește colesterolul bun

Uleiul de cocos are grăsimi naturale saturate care cresc nivelul de colesterol HDL (bun) din organism și poate reduce și nivelul de colesterol LDL (rău). Și același lucru duce indirect la pierderea de grăsime.

În afară de includerea uleiului de nucă de cocos în dietă, ar trebui să aveți o dietă sănătoasă și bine echilibrată și să o completați cu cel puțin 30 de minute de activitate fizică pentru a scăpa de grăsimea abdominală. De asemenea, ar trebui să rețineți că uleiul de cocos, ca toate grăsimile, este, de asemenea, bogat în calorii. Așadar, utilizați-l în cantități mici și țineți evidența aportului de calorii.

Atenție: Consultați medicul înainte de a începe să includeți ulei de cocos în dieta dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel