5 grăsimi ”bune” pe care să nu le excludeți din dietă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism
Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism

Multe alimente sănătoase conțin grăsimi ”bune”, cu substanțe nutritive esențiale organismului uman.

Iată câteva grăsimi ”bune”:

* avocado - este bogat în grăsimi monosaturate, fibre și potasiu care îmbunătățesc nivelul colesterolului HDL și reglează nivelul colesterolului rău sau LDL. Este un superaliment care poate fi adăugat și la diferite rețete de salată.

* brânză - este foarte nutritivă și conține toți nutrienții esențiali, cum ar fi calciu, vitamina B12, fosfor, seleniu, proteine. Este un produs lactat bogat în grăsimi care reduce riscul de diabet de tip 2.

* ciocolată neagră - nu sunt doar gustoase, ci sunt pline de fibre, grăsimi sănătoase, fier, magneziu, cupru, mangan și antioxidanți care scad efectiv tensiunea arterială și LDL sau nivelul colesterolului rău.

* ouă - gălbenușurile sunt adesea considerate nesănătoase pentru conținutul de colesterol și grăsimi. Dar cercetările recente spun că colesterolul din ouă nu afectează într-adevăr colesterolul rău. Mai degrabă, ouăle întregi sunt bogate în toate vitaminele esențiale, minerale, proteine, antioxidanți care asigură bunăstarea generală.

* pești grași - peștii grași precum somonul, sardinele etc. sunt considerați a fi superalimente deoarece conțin acizi grași omega-3 și proteine ​​care sunt bune pentru sănătatea inimii noastre.

Alte alimente grase sănătoase - semințele de chia, nucă de cocos, ulei de măsline extra virgin, nuci, nuci, migdale, măsline, semințe de in, ton, tofu, semințe de floarea-soarelui, potrivit pinkvilla.com.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel