Alimentele care previn demența. Au efect antiinflamator și fac scut în jurul creierului

Monika Baciu |
Data publicării:
dementa - FOTO: Freepik@inkong
dementa - FOTO: Freepik@inkong

Dieta este esențială pentru a ne menține sănătatea. Medicii arată care sunt cele mai bune alimente care pot preveni demența.

Experții explică ce trebuie să consumăm pentru a ne menține sănătatea creierului.  Un expert a explicat că există cinci alimente cu beneficii antiinflamatoare care au potențialul de a ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 și a bolii Alzheimer.

Cele mai rele alimente

Din păcate, multe dintre alimentele disponibile pentru noi, cele mai rapide și mai ușor de luate după o zi lungă la serviciu sau după ce avem grijă de copii, sunt puternic procesate și pot provoca inflamații în organism, ceea ce poate fi dăunător.

Pe termen lung, consecințele pentru sănătate ale "inflamației persistente, numită metaflamație", pot fi grave, iar adoptarea unei diete antiinflamatoare poate fi cheia pentru a ține la distanță unele dintre aceste condiții de sănătate grave pe măsură ce îmbătrâniți.

Vezi și: Dormitul pe spate, nesănătos. Dacă ai afecțiunea ASTA, evită să dormi pe spate

Care sunt alimentele care pot preveni demența

Dr. Bhavini Shah, de la Lloyds Pharmacy Online Doctor, explică faptul că o dietă antiinflamatoare poate reduce riscul de cancer de colon și sân, diabet de tip 2, boala Alzheimer, artrită și boli cardiovasculare.

"Multe afecțiuni de sănătate comune pot fi declanșate sau agravate printr-o dietă săracă în alimente nesănătoase.

O dietă antiinflamatoare funcționează pentru a reduce inflamația din organism cauzată de alimente inflamatoare, astfel încât organismul dvs. să se poată concentra asupra vindecării părților corecte ale corpului", a spus dr. Bhavini Shah, potrivit Mirror.

Vezi și: Primul semn al bolii arteriale periferice. Rodica Niculescu: Este cel mai frecvent. Vasele membrelor inferioare au depuneri și îngustări

Care sunt cele cinci alimente cu efect antiinflamator

Alimente pentru creier - FOTO: Freepik@Fantastic Studio

Cele cinci alimente recomandate de dr. Shah pentru a le include în mod regulat în dieta dumneavoastră sunt frunzele verzi, precum kale sau spanac, și peștele gras - de exemplu, somon sau ton. Expertul ne sfătuiește să începeți să consumați nuci precum nuci și migdale și să incorporați grăsimi nesaturate precum uleiul de măsline și de legume în dieta dumneavoastră.

Dr. Shah ne mai sfătuiește să introducem în mese și fructe precum roșiile și fructele de pădure.

Dacă nu sunteți sigur ce alimente să eliminați pentru a evita inflamațiile, dr. Shah explică că ar trebui să evitați pâinea albă, alimentele prăjite și carnea roșie și procesată, precum și băuturile zaharoase și alcoolul.

Există multe beneficii în adoptarea acestei diete în stilul de viață, explică dr. Shah, deoarece aceste alimente pot îmbunătăți somnul, pot oferi un impuls de energie necesar și pot face pielea strălucitoare și curată, toate în timp ce îmbunătățesc sănătatea în general.

Vezi și: De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Wasim Nazer: Este foarte important

Dieta antiinflamatoare nu se concentrează pe restricționarea alimentelor, ci pur și simplu înlocuiește dieta curentă cu unele alternative mai sănătoase.

"Spre deosebire de multe diete comune, o dietă antiinflamatoare nu impune numărul de calorii pe care trebuie să le consumați, dimensiunea porțiilor sau momentele în care aveți voie să mâncați. În schimb, dieta se concentrează pe consumul de alimente mai sănătoase, bogate în fibre și antioxidanți.

Alimentele antiinflamatoare conțin antioxidanți, polifenoli și fibre care combat natural inflamația. Acești compuși antiinflamatori pot preveni, de asemenea, creșterea bruscă a zahărului din sânge și opri semnalarea inflamației de către sistemul imunitar", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel