Apa minerală, efect asupra tensiunii arteriale. Greu de crezut cum te afectează

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
tensiunii arteriale Foto: Pexels
tensiunii arteriale Foto: Pexels

Apa minerală poate avea un efect asupra nivelului tensiunii arterială. Iartă cum o influențează

Hipertensiunea arterială este una dintre principalele cauze prevenibile de deces precoce în întreaga lume. Peste 1,5 miliarde din întreaga lume suferă de această problemă. Dacă nu este controlat, persoana afectată poate suferi complicații ale inimii, accidente vasculare cerebrale sau atac de cord.

Cauzele comune ale hipertensiunii arteriale sunt genetica, obezitatea, stilul de viață prost, consum de mâncare nedorită, apneea în somn și lipsa activității fizice, printre altele. Valorile normale ale tensiunii artriale sunt în jur de 120/80 mm Hg. Deci, dacă valorile sunt între 120/80 mm Hg și 139/89 mm Hg, atunci sunteți expuși riscului de a dezvolta hipertensiune arterială. Dacă valorile sunt mai mari de 140/90 mm Hg, atunci aveți hipertensiune arteraială.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Probleme de sănătate MAJORE

Conform celui mai recent studiu, oamenii care locuiesc în regiunile de coastă din Bangladesh au prezentat tensiune arterială mai scăzut atunci când au consumat apă minerală care avea niveluri mai ridicate de salinitate. După cum știm că salinitatea mai mare va avea, desigur, mai mult sodiu, ceea ce duce la o tensiune arterială mai mare, totuși, are, de asemenea, mai mult calciu și magneziu.

Calciul și magneziul contracarează aportul de sodiu și, de asemenea, scad tensiunea arterială.

Conform unuia dintre studii, persoanele care au băut apă cu salinitate uşoară sau moderată aveau mai mult sodiu în urină decât persoanele care au băut apă dulce cu salinitate scăzută. Cu toate acestea, nivelurile de calciu și magneziu ale apei au cauzat niveluri mai scăzute ale presiunii sistolice și diastolice, deoarece mineralul contracarează sodiul, așa cum am menționat mai devreme. Totuși, unul dintre cercetători a arătat că studiile nu au confirmă că adăugarea de calciu și magneziu în apa de băut scade sau nu tensiunea arterială.

Cum eviți hipertensiunea arterială

Conform AHA, oamenii ar trebui să obțină vitamine și minerale din dieta lor. Din păcate, mulți dintre noi avem deficiențe când vine vorba de minerale și vitamine, deoarece puțini oameni au o dietă sănătoasă. În mod ideal, ar trebui să obțineți cantități adecvate de minerale și vitamine în fiecare zi. Din nou, conform Academiei de Nutriție și Dietetică, ei nu recomandă utilizarea suplimentelor ca o modalitate de a proteja împotriva bolilor.

Vorbind despre modul în care se poate reduce sau preveni hipertensiunea arterială, ar trebui să crească aportul de alimente bogate în potasiu, să includă activitatea fizică zilnic, gestionarea greutății, managementul stresului, reducerea consumului de alimente bogate în sodiu, de alcool și fumatul, de asemenea.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel