Boli de inimă, studiu: mesaje motivaționale pe telefon

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Mesaje pe telefon  FOTO: pexels.com
Mesaje pe telefon FOTO: pexels.com

SMS-urile motivaționale oferă sprijin mai mult psihologic decât fizic pacienților luați în evidență cu boli cardiovasculare, susține un studiu.

O echipă de cercetători de la Yale și din China au făcut un studiu în care au testat dacă mesajele text motivaționale trimise pe telefoanele pacienților înregistrați cu boli cardiovasculare le îmbunătățesc sau nu starea de sănătate.

Cercetare unică în lume

Este primul studiu de acest gen de pe glob, se arată pe site-ul Universității Yale.

„Este o strategie promițătoare pentru a ajunge la pacienții din afara biroului. (...) Mesajele text au potențialul de a sprijini prevenirea bolilor cardiovasculare, în special în China - o țară geografică mare, populată, cu rate ridicate de boli de inimă. (...) Dar trebuie să țintim mesajele text către pacienții potriviți și trebuie să ne asigurăm că pacienții au ocazia de a pune mesajele de sănătate în acțiune", a afirmat Erica Spatz, profesor asistent de Medicină (Cardiologie) la Centrul de Cercetare și Evaluare a Rezultatelor din cadrul Universității Yale, citată pe site-ul amintit.

Sprijin psihic

Cu ajutorul psihologilor și experților, cercetătorii au creat o bază de mesaje text relevante cultural pentru pacienții cu boli de inimă care trăiesc în diverse regiuni din China.

Potrivit sursei citate, sms-urile au oferit, aproape zilnic, atât prin limbaj, cât și prin conținut, informații despre boli cardiovasculare și i-au încurajat să participe la programe de prevenire a afecțiunilor cardiace – care includ o dietă sănătoasă, mișcare și luarea medicamentor prescrise.

SMS-uri, efecte modeste

Autorii studiului au observat că SMS-urile nu au produs rezultatele sperate, iar efectele asupra tensiunii arteriale a participanților la cercetare au fost modeste. Participanții, însă, au spus că le-au plăcut mesajele text și și-au exprimat dorința să le mai primească și după cele șase luni de studiu.

Inedita cercetare a fost finanțată de un proiecte ale Ministerului Științei și Tehnologiei și Ministerului Educației din Cina, respectiv de Fondul de Inovare CAMS (Chinese Academy of Medical Sciences) pentru Științe Medicale.

Studiul a fost publicat în revista Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel