Ce culoare au legumele care întăresc sistemul imunitar
Anumite legume au efecte benefice asupra sistemului imunitar.
Legumele portocalii și verde închis, cum ar fi cartofii dulci, ardeii, morcovii, spanacul și broccoli sunt surse excelente de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Vitamina A este un nutrient care joacă un rol important în dezvoltarea și reglarea sistemul imunitar, conform unei revizuiri din septembrie 2018 în Journal of Clinical Medicine.
Vitamina A ajută, de asemenea, la protejarea sănătății pielii și a altor țesuturi epiteliale care acoperă organele corpului, precum și a membranelor mucoase care acoperă gura, nasul, vezica și plămânii. Aceste țesuturi și membrane protejează corpul acționând ca o barieră împotriva bacteriilor și virușilor și, de asemenea, prin prinderea și distrugerea germenilor care cauzează boli.
Vitamina A se găsește și în carne, ficat și lapte cu conținut ridicat de grăsimi, produsele de origine animală tind să fie bogate în grăsimi saturate și colesterol, astfel că nu este recomandat consumul în cantități mari.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Cum scap de pofta de dulce
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
