Ce culoare au legumele care întăresc sistemul imunitar

Georgiana Ioniță / 21 sep 2020 / 19:39

Anumite legume au efecte benefice asupra sistemului imunitar. 

Legumele  portocalii și verde închis, cum ar fi cartofii dulci, ardeii, morcovii, spanacul și broccoli sunt surse excelente de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Vitamina A este un nutrient care joacă un rol important în dezvoltarea și reglarea sistemul imunitar, conform unei revizuiri din septembrie 2018 în Journal of Clinical Medicine.


Vitamina A ajută, de asemenea, la protejarea sănătății pielii și a altor țesuturi epiteliale care acoperă organele corpului, precum și a membranelor mucoase care acoperă gura, nasul, vezica și plămânii. Aceste țesuturi și membrane protejează corpul acționând ca o barieră împotriva bacteriilor și virușilor și, de asemenea, prin prinderea și distrugerea germenilor care cauzează boli.

Vitamina A se găsește și în carne, ficat și lapte cu conținut ridicat de grăsimi, produsele de origine animală tind să fie bogate în grăsimi saturate și colesterol, astfel că nu este recomandat consumul în cantități mari. 

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy