EXCLUSIV Cea mai ieftină și banală sursă de Omega 3. Dr Bilic: Nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoare
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a declarat că nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase la Interviurile DC Media Group.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune, la Interviurile DC Media Group, că mereu a fost adepta consumării nu a suplimentelor, ci a alimentelor în sine.
”Întotdeauna am fost adepta nu a suplimentelor, ci a alimentului în sine. Foarte multă lume spune că preferă mai bine un supliment de Omega 3 decât să mănânc cine știe ce pește care a fost congelat, fie nu este din acela sălbatic, ci este de acvacultură.
Cea mai eficientă formă de Omega 3, nu v-ați aștepta, nu vine din pește mare și scump cum este somonul sau tonul, ci dintr-o banală conservă de sardine. Cu cât peștele este mai mic, cu atât se află la baza lanțului trofic, iar Omega 3 în natură găsim în iarbă și în alge. Singura noastră problemă este că de acolo nu putem să-l absorbim, nu este eficient pentru organismul uman, deci avem nevoie de peștișorii aceștia mici care să mănânce alge și apoi în carnea lor se concentrează Omega 3.
Paradoxul este că o conservă de sardine este mult mai bogată în Omega 3 decât o bucată de somon, deci nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase, ci putem să avem beneficii și din alimente banale la care nu ne-am gândi să fac miracole”, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic.
-
De ce uităm dacă am oprit aragazul sau unde ne-am pus cheile18.12.2025, 21:52
-
COVID, impact asupra creierului și după vindecare18.12.2025, 20:59
-
Problemele podelei pelvine la femei, realitate ignorată18.12.2025, 20:03
-
-
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
