EXCLUSIV Cea mai ieftină și banală sursă de Omega 3. Dr Bilic: Nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoare

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a declarat că nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase la Interviurile DC Media Group.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune, la Interviurile DC Media Group, că mereu a fost adepta consumării nu a suplimentelor, ci a alimentelor în sine.
”Întotdeauna am fost adepta nu a suplimentelor, ci a alimentului în sine. Foarte multă lume spune că preferă mai bine un supliment de Omega 3 decât să mănânc cine știe ce pește care a fost congelat, fie nu este din acela sălbatic, ci este de acvacultură.
Cea mai eficientă formă de Omega 3, nu v-ați aștepta, nu vine din pește mare și scump cum este somonul sau tonul, ci dintr-o banală conservă de sardine. Cu cât peștele este mai mic, cu atât se află la baza lanțului trofic, iar Omega 3 în natură găsim în iarbă și în alge. Singura noastră problemă este că de acolo nu putem să-l absorbim, nu este eficient pentru organismul uman, deci avem nevoie de peștișorii aceștia mici care să mănânce alge și apoi în carnea lor se concentrează Omega 3.
Paradoxul este că o conservă de sardine este mult mai bogată în Omega 3 decât o bucată de somon, deci nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase, ci putem să avem beneficii și din alimente banale la care nu ne-am gândi să fac miracole”, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!