EXCLUSIV Cea mai ieftină și banală sursă de Omega 3. Dr Bilic: Nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoare

peste_piata_58525600 Pește

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a declarat că nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase la Interviurile DC Media Group.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune, la Interviurile DC Media Group, că mereu a fost adepta consumării nu a suplimentelor, ci a alimentelor în sine.

”Întotdeauna am fost adepta nu a suplimentelor, ci a alimentului în sine. Foarte multă lume spune că preferă mai bine un supliment de Omega 3 decât să mănânc cine știe ce pește care a fost congelat, fie nu este din acela sălbatic, ci este de acvacultură.

Cea mai eficientă formă de Omega 3, nu v-ați aștepta, nu vine din pește mare și scump cum este somonul sau tonul, ci dintr-o banală conservă de sardine. Cu cât peștele este mai mic, cu atât se află la baza lanțului trofic, iar Omega 3 în natură găsim în iarbă și în alge. Singura noastră problemă este că de acolo nu putem să-l absorbim, nu este eficient pentru organismul uman, deci avem nevoie de peștișorii aceștia mici care să mănânce alge și apoi în carnea lor se concentrează Omega 3.

Paradoxul este că o conservă de sardine este mult mai bogată în Omega 3 decât o bucată de somon, deci nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase, ci putem să avem beneficii și din alimente banale la care nu ne-am gândi să fac miracole”, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250