Cele 5 ceaiuri care ameliorează tusea. Reduc durerile de gât și îmbunătățesc respirația. Au efect antibacterian și antiinflamator

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cele 5 ceaiuri care amelioreaza tusea - FOTO: Freepik@Syda_productions@vh-studio
cele 5 ceaiuri care amelioreaza tusea - FOTO: Freepik@Syda_productions@vh-studio

Cele 5 ceaiuri care ameliorează tusea au efect antibacterian și antiinflamator.

Cele 5 ceaiuri care ameliorează tusea au efecte benefice. Încă din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite pentru a trata diferite afecțiuni. În perioada rece, inevitabil ne confruntăm cu răcelile. Iată care sunt cele 5 ceaiuri care tratează tusea, potrivit Healthline.

Ceai de miere

Este posibil să fi auzit de utilizarea mierii ca o modalitate naturală de a ameliora simptomele de răceală. Mirea ajuta la calmarea durerilor de gât. În plus, mierea poate fi la fel de eficientă în ameliorarea simptomelor tusei.

Studiile asupra copiilor au descoperit că mierea este eficientă în ameliorarea tusei pe timp de noapte și ajută la îmbunătățirea somnului. O revizuire din 2018 a constatat că mierea a fost mai mult - sau la fel de eficientă decât medicamentele în ameliorarea simptomelor tusei.

Cum să îl prepari

Puteți face ceai de lămâie cu miere adăugând 1 lingură de miere și 1 lingură de suc de lămâie la 1 ceașcă de apă fiartă. Dacă este posibil, utilizați miere organică brută.

Vezi și: Jocurile cerebrale, predicție pentru gravitatea răcelilor viitoare. Fluctuațiile cognitive, asociate cu scăderea imunității

Ceai de rădăcină de lemn dulce

Oamenii au folosit rădăcina de lemn dulce în medicina tradițională pentru diferite afecțiuni, inclusiv tuse, infecții, și probleme digestive. Potrivit unei analize din 2015, unele studii au indicat că lemnul dulce poate fi eficient în oprirea creșterii mai multor specii de bacterii, ciuperci și chiar a unor virusuri.

De asemenea, un studiu efectuat pe șoareci a constatat că anumite componente din lemnul dulce pot scădea frecvența tusei cu 30% până la 78%. Studiul a constatat, de asemenea, că compușii de lemn dulce pot acționa ca expectoranți, ceea ce poate ajuta la slăbirea mucusului.

Gravidele ar trebui să evite utilizarea rădăcinii de lemn dulce. De asemenea, consumul unor cantități mari de rădăcină de lemn dulce ar putea provoca hipertensiune arterială sau scăderea nivelului de potasiu.

Cum să îl prepari

Dacă doriți să faceți ceai de rădăcină de lemn dulce, procedați astfel:

Din rădăcină de lemn dulce uscată: Adăugați 1 lingură de rădăcină de lemn dulce tocată la 1 cană de apă. Aduceți apă la fierbere. Se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Se lasă să se răcească timp de câteva minute după aceea.

Din ceai prefabricat: Puteți cumpăra ceai de rădăcină de lemn dulce la magazinele alimentare sau plafar. Puteți găsi, de asemenea, on-line. Urmați instrucțiunile produsului pentru a face ceaiul.

Vezi și: Dieta care confirmă beneficiile pentru a șasea oară la rând. Hâncu: Poate fi implementată în România

Ceai de ghimbir

Nu numai că ghimbirul este un ingredient popular în multe alimente și băuturi, dar are diverse beneficii pentru sănătate. Unii oameni îl utilizează pentru mai multe afecțiuni de sănătate, inclusiv astm, greață, și artrită. Un studiu din 2015 notează că ghimbirul are puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la calmarea gâtului iritat și a căilor respiratorii cauzate de tuse.

De asemenea, potrivit unui studiu pe animale din 2016, extractul de ghimbir a inhibat semnificativ tusea la cobai. Totuși, consumul exagerat de ghimbir poate avea efecte secundare, cum ar fi disconfort abdominal, arsuri la stomac, și diaree.

Ceai verde

De-a lungul timpului, oamenii au consumat ceai verde ca băutură. Ceaiul verde este folosit și pentru pierderea în greutate și ameliorarea durerilor de cap. Un studiu din 2015 a investigat gargara cu ceai verde în urma unei proceduri chirurgicale care a necesitat intubare. Cercetătorii au descoperit că, deși ceaiul verde nu a ajutat la răgușeală, dar a redus tusea.

Ceaiul verde este sigur atunci când este consumat în cantități moderate, deși acesta poate interacționa cu anumite beta-blocante. Conține cofeină, care te poate face să te simți agitat sau să-ți afecteze somnul dacă este consumat prea aproape de culcare.

Vezi și: Care este diferența dintre răceală și gripă, mituri demontate. Medic: Niciodată vaccinul gripal nu îmbolnăvește

Ceai de mentă

Menta este un membru al familiei de menta. Oamenii l-au folosit de-a lungul istoriei pentru diverse scopuri, inclusive pentru tratarea racelii, probleme digestive, și dureri de cap.

Unele cercetări au indicat că menta are proprietăți antimicrobiene, antioxidante și de alinare a durerii. Dacă aveți o răceală, proprietățile ceaiului de mentă vă pot ajuta să ușurați sinusurile înfundate și să vă faciliteze respirația.

Ceaiul, benefic în cazul răcelilor

Consumul de ceai atunci când aveți o tuse poate oferi mai multe beneficii care vă pot ajuta să vă simțiți mai bine. Aceasta include:

Calmați o durere în gât.

Slăbiți mucusul. Lichidele calde, cum ar fi ceaiul, pot ajuta la slăbirea sau destrămarea mucusului.

Oferă alte beneficii pentru sănătate. Componentele naturale din ceai, cum ar fi proprietățile antiinflamatorii sau antimicrobiene, pot avea beneficii pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel