Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Cinci semne că mănânci prea mult zahăr. Ce poți face pentru a reduce consumul de zahăr.
Cinci semne că mănânci prea mult zahăr. Medicii nutriționiști atrag atenția că este o problemă îngrijorătoare consumul de zahăr. Acesta provoacă o dependență nesănătoasă.
Pentru prea mulți oameni, sentimentul unei ”necesități” imense de a consuma zahăr este foarte obișnuit. A mânca o bomboană din când în când pentru a-ți satisface pofta de dulce este una, dar a mânca gogoși și băuturi răcoritoare zilnic este problematic.
Consumul excesiv de zahăr adăugat în mod regulat poate fi dăunător pentru sănătate și poate crește riscul de diverse boli. Corpul este și el inteligent și poate să-ți spună când exagerezi, așa că ascultându-l poți preveni probleme pe termen lung. Iată câteva semne că ai putea consuma prea mult zahăr adăugat:
Un regim alimentar bogat în zahăr adăugat a fost demonstrat că crește pofta de mâncare și dorința de alimente care, de obicei, nu sunt nutritive. Zahărul este procesat foarte rapid de organism, trecând practic direct prin tine.
Astfel, consumul excesiv de zahăr adăugat poate deregla nivelul zahărului din sânge și-l poate face să crească și să scadă rapid. Acest lucru te poate lăsa într-un ciclu continuu de poftă de mâncare și consum excesiv pentru a ”satisface” aceste pofte, potrivit Study Finds.
Deoarece zahărul adăugat trece rapid prin organism, s-ar putea să experimentezi fluctuații ale nivelurilor de energie. După ce mănânci o chiflă la micul dejun, probabil te simți energizat.
Poate că după 30 de minute sau o oră, însă, începi să te simți obosit. Acest lucru este din cauza faptului că nivelurile de energie au scăzut rapid, iar organismul tău caută să mănânci altceva cu zahăr pentru a obține un nou impuls de energie.
A mânca o masă bogată în fibre și proteină este una dintre cele mai bune modalități de a te simți sătul și satisfăcut până la următoarea ta masă de-a lungul zilei. Consumul unei cantități mari de zahăr adăugat, fără aceste două elemente, te poate face să te simți flămând chiar și după ce ai mâncat.
S-ar putea să te simți sătul doar pentru scurt timp după ce mănânci o masă sau gustare bogată în zahăr, dar destul de repede vei ajunge să deschizi frigiderul din cauza modului rapid în care zahărul a fost procesat și din cauza lipsei de nutrienți esențiali pe care i-a furnizat organismului. De aceea, cerealele de mic dejun și covrigii nu sunt cele mai bune alegeri pentru a-ți începe ziua și a te menține energizat.
Dacă consumi prea mult zahăr, ai putea observa că iei în greutate. Zahărul adăugat poate crește semnificativ nivelurile de ghrelin, cunoscut ca ”hormonul foamei”. Mai mult, excesul de zahăr poate afecta rolul insulinei în organism.
Insulina este ceea ce ajută zahărul să părăsească sângele și să intre în celulele tale pentru a fi folosit ca sursă de energie. Rezistența la insulină apare atunci când abilitatea corpului de a face acest lucru este compromisă, ceea ce duce la niveluri crescute de glucoză din sânge și creșterea în greutate.
Când te gândești la tensiunea arterială ridicată, probabil presupui că sarea este de vină. Cu toate acestea, cercetările continuă să arate că zahărul poartă aceeași vină. De fapt, unele studii au arătat că zahărul adăugat poate provoca mai mult rău decât sarea.
Mecanismul propus pentru a explica acest lucru este că zahărul adăugat afectează nivelurile de oxid nitric. Oxidul nitric ajută la relaxarea vaselor de sânge, iar o funcție deficitară poate duce la tensionarea vaselor, ceea ce duce la tensiune arterială crescută.
Dacă ai tensiune arterială ridicată, ar putea fi util să-ți examinezi nu doar consumul de fast-food, ci și consumul de biscuiți sau dulciuri seara.
Este perfect să mănânci din când în când o gustare dulce. De fapt, este bine să nu te privezi tot timpul. Cu toate acestea, a mânca cantități excesive de zahăr este una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți crește riscul de boli precum diabetul, hipertensiunea și bolile de inimă.
Dacă simți că niciun aliment nu te satisface, ai luat în greutate, nivelurile tale de energie sunt haotice, te simți foarte obosit sau ai probleme cu tensiunea arterială, ar putea fi momentul să-ți examinezi dieta pentru a vedea dacă consumi prea mult zahăr.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.