Consumul de legume ar putea reduce riscul de naștere prematură

Consumul ridicat de legume tradiționale înainte de concepție, poate ajuta la reducerea riscului de naștere prematură.
Dereje Gete, profesor la Universitatea din Queensland, a analizat dietele a aproape 3500 de femei și a descoperit că un consum mare de morcovi, conopidă, broccoli, dovleac, varză, fasole verde și cartofi, înainte de concepție, a ajutat femeile să ducă sarcina la termen.
„Legumele tradiționale sunt bogate în antioxidanți sau substanțe nutritive antiinflamatorii, care au un rol semnificativ în reducerea riscului de complicații la naștere", a spus Gete.
„Femeile depind de anumiți nutrienți depozitați, cum ar fi calciul și fierul, înainte de concepție, care sunt critici pentru dezvoltarea placentei și a țesutului fătului.
„Începerea unei diete mai sănătoase după ce bebelușul a fost conceput poate fi prea târziu, deoarece bebelușii sunt formați complet până la sfârșitul primului trimestru", a spus el.
Profesorul Gita Mishra a declarat că studiul a arătat că intervenția dietetică și strategiile de schimbare comportamentului pot fi de ajutor atunci când femeile încep să se gândească să aibă un copil.
„Persoanele născute prematur se confruntă cu un risc mai mare de boli metabolice și cronice la vârsta adultă, precum și o dezvoltare cognitivă slabă", a spus profesorul Mishra.
Nașterile premature, care sunt nașteri înainte de 37 de săptămâni de gestație, sunt principala cauză de deces la copiii australieni și afectează 8,5% din nașteri în fiecare an, cifră care este în creștere.
Studiul aici.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!