Cum să scazi în greutate, sănătos. Medic: Scăderea de 3-4 kg într-o lună este un obiectiv realist

Sonia Baciu |
Data publicării:
Dieta pentru slabit sanatos. FOTO Pexels @ Valeria Boltneva
Dieta pentru slabit sanatos. FOTO Pexels @ Valeria Boltneva

Pentru a scădea în greutate în mod sănătos trebuie stabilite obiective realiste. 

”Vreau să combat acest mit al scăderii în greutate rapide pentru că există un ritm sănătos, fiziologic, de scădere în greutate și care înseamnă o jumătate de kilogram până la un kilogram pe săptămână. Dacă vrei să scazi 15-20 de kg în două săptămâni este mult prea mult și este un obiectiv nerealist. Un obiectiv se stabilește de obicei cu medicul pentru că obezitatea este o boală”, a explicat medicul Anca Hâncu la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Cum afli dacă ești supraponderal

Dacă vrem să știm dacă avem exces pondearl trebuie să ne calculăm Indexul de Masă Corporală (IMC), adică greutatea împărțită la pătratul înălțimii, și dacă acesta este de peste 24,9 înseamnă că avem supragreutate, iar peste 30 este primul stadiu al obezității.

”În afară de acest parametru, care este simplu, doar așa, orientativ, va fi importantă și vârsta, însă masa musculară. Dacă este o persoană cu o masă musculară mai bine dezvoltată rămâne așa chiar dacă pare supraponderală, nu va fi considerată obezitate. Aceasta este, în fapt, acumularea de masă grasă de țesut adipos”, a mai explicat medicul.

Aceasta a subliniat că scăderea de 3-4 kg într-o lună este un obiectiv realist, iar sfatul său a fost ca porțiile de mâncare să fie reduse la jumătate. În cazul în care totuși se dorește suplimentarea, aceasta va fi cu legume, în niciun caz cu carne sau orez, iar porția de dulce va fi înlocuită cu un fruct. Mai mult, a sugerat că nu este necesară cântărirea în fiecare zi, ci numai o dată pe săptămână, dacă se poate în aceeași zi, eventual dimineața.

Ce trebuie să mânânce femeile cu tenul acneic

”Tinerețea este momentul în care se pot crea obiceiuri bune, obiceiuri corecte, și trebuie prins acest moment. Femeia trebuie să se obișnuiască să facă activitate fizică zilnic, și acest lucru se învață în perioada adolescenței, pentru că atunci greutatea se menține foarte ușor, iar ele nu realizează cât de ușor este să facă mișcare zilnic. Pe de altă parte, provocarea la tinerețe este tenul acneic, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la această vârstă și atunci avem niște recomandări pentru fetele cu acnee, chiar excluderea, cel puțin o perioadă de timp a tuturor lactatelor, care după aceea vor fi reintroduse treptat, mai ales cele fermentate, de tip kefir, sana, iaurt, introducerea în alimentație a acizilor grași, omega 3, omega 6, adică uleiul de măsline, dar și peștele gras, somon, macrou, ton, și toate oleaginoasele sunt din nou benefice, legume, vegetale. De asemenea este nevoie și o prezentare la medicul dermatolog, aici se face de obicei o echipă multidisciplinară  pentru a abordarea bolii. Alimentele să fie cât se poate de mult gătite în casă, să fie o alimentație corectă și excluderea alimentelor procesate, a zaharurilor și grăsimilor în exces”,a declarat medicul  Anca Hâncu. (Citește mai departe AICI)

Vezi și: Consumul de Kiwi, beneficii uimitoare pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel