Detox cu smoothie de pepene roșu. Popescu: 2-3 luni, cât ține sezonul

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
detox cu smoothie de pepene rosu. FOTO Pexels @ Roman Odintsov
detox cu smoothie de pepene rosu. FOTO Pexels @ Roman Odintsov

Detox cu smoothie de pepene roșu, printre recomandările lui Mario Popescu. Smoothie-urile pot veni și în ajutorul copiilor mofturoși.

Smoothie-ul și sucul de fructe/legume sunt două preparate diferite, la primul fiind folosită și pulpa fructului sau legumei, în timp ce la suc este folosit, așa cum îi spune numele, doar sucul, partea lichidă, fapt care îl face pe acesta din urmă mai sărac în fibre.

Nutriționistul Mario Popescu a explicat la Vorbește lumea de la Pro TV că smoothie-ul, doza de vitamine la pahar, poate fi făcut dintr-un singur fruct, la alegere, sau în combinație din mai multe fructe/legume. Mai mult, subliniază acesta este de evitat combinația dintre smoothie-urile de fructe și lapte sau iaurt, cu excepția laptelui vegetal.

De asemenea, mai spune nutriționistul, trebuie ținut cont că la smoothie-urile combinate baza să fie din măr verde și lămâie, la care se pot adăuga și alte fructe sau legume.

”Lămâia are o putere antioxidantă extraordinar de mare, în timp ce mărul leagă și dă un gust ușor dulceag. Iar copiii nu mai simt nevoia de dulce, pe lângă faptul că vin la pachet cu foarte multe vitamine”, a spus nutriționistul, care a și prezentat câteva dintre preparatele sale.

”Spicy imuno-boost este un aliat de nădejde a sistemului imunitar, iar pe lângă măr și lămâie am pus turmeric, piper roșu și ghimbir. Turmericul și piperul roșu, împreună au putere antioxidantă extrem de mare și ajută sistemul imunitar, căci folosite împreună își potențează proprietățile până la 20 de ori”, a spus Mario Popescu.

Un alt smoothie cu efecte antioxidante este cel pregătit din fructe de pădure, iar pe lângă acestea două a prezentat și ”sucul verde”, ce are în conținutul său castravete, pătrunjel verde, salată, la care a adăugat baza de lămâie și măr.

Când se consumă smoothie-urile

Potrivit lui Mario Popescu, ”atâta timp cât se beau smoothie-uri din fructe întregi nu trebuie să ne facem griji la cantități. Având în vedere că ele se beau fie pe stomacul gol, dimineața, fie înainte de masă cu 30-40 de minute sau după masă, la 3 ore, trebuie ținut cont de mesele principale.

Dacă ele se beau după alimente grele, nu ne vor face atât de mult bine, din contră, vor fermenta”, a mai spus nutriționistul, subliniind că este indicat ca acestea să fie consumate pe stomacul gol. 

De asemenea, mai spune acesta, smoothie-urile sunt indicate  afi consumate și de copii, mai ales unii sunt mofturoși și nu vor să consume fructele ca atare. 

Iar la capitolul curelor de detox pe bază de smoothie, Mario Popescu recomandă cura de pepene roșu, care poate să meargă chiar și câteva luni, cât ține sezonul acestuia. 

”Putem consuma, fie pepene roșu, dimineața pe stomacul gol, fără niciun fel de problemă, fie smoothie. Acesta este singurul la care nu se folosește baza de lămâie și măr, deoarece pepenele roșu este un aliment care are indicele glicemic ridicat, dar dacă îl facem monofruct el nu impactează glicemia”, a mai spus Mario Popescu.

Nutriționistul a mai precizat că ”un detox făcut ca la carte are undeva la 5 sucuri pe zi și două supe sau 4 sucuri pe zi și trei mese”.

Dietele DETOX, plusuri și minusuri. Pot afecta inclusiv starea mentală

Dietele de detoxifiere ascund în spatele lor și câteva pericole, asta pentru că au rareori efecte de durată, ba mai mult, există riscul ca starea de sănătate să fie periclitată de acestea.

Dietele detox pot varia foarte mult, unele tipuri promovate, potrivit Healthline, sunt:

- Utilizarea de ierburi și condimente;

- Consumul de apă și alte lichide;

- Restricționarea caloriilor; 

- Utilizarea unei saune;

- Utilizarea anumitor suplimente alimentare; 

- Consumul de anumite alimente;

- Reducerea expunerii la anumite lucruri din mediul înconjurător. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Ce fructe să mănânci pentru a-ți proteja creierul și pentru a scăpa de AVC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel