Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Creșterea consumului de fibră poate avea efecte neașteptate în gestionarea diabetului sau prediabetului. Cercetătorii au făcut publice câteva beneficii importante.
Consumul unei alimentații bogate în fibră poate îmbunătăți speranța de viață pentru cei cu diabet, spun cercetătorii Otago. Diabetul de tip 2, care a atins proporții epidemice la nivel mondial, este asociat cu complicații medicale grave și crește riscul de a muri din cauza COVID-19.
Două studii recente ale cercetătorilor de la Universitatea din Otago au arătat că prin consumul mai mare de fibre alimentare se îmbunătățește speranța de viață, însă prelucrarea alimentelor poate înlătura aceste beneficii.
Un studiu publicat în Plos Medicine a utilizat datele colectate de la 8.300 de adulți cu diabet de tip 1 sau de tip 2 pentru a arăta că cei cu un aport mai mare de fibre au avut o reducere semnificativă a mortalității premature în comparație cu cei care consumă cel mai puțin fibre.
Dr. Andrew Reynolds, National Heart Foundation Fellow al Departamentului de Medicină, spune că, comparativ cu media din Noua Zeelandă de 19 grame de fibre pe zi, cei care consumă 35 g pe zi au un risc redus de 35% de a muri mai devreme.
Sfatul doctorului Reynolds este de a crește aportul de fibre consumând mai multe cereale integrale, leguminoase, legume și fructe întregi. „Încercați câteva moduri diferite de a vă crește aportul de fibre, vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
Dacă mănânci pâine albă rafinată, încearcă să schimbi cu pâine integrală. Încercați orez brun, pastele brune, încercați să adăugați o jumătate de cană de leguminoase la mesele pe care le luați. Încercați o legumă suplimentară cu masa principală - proaspete, congelate sau conservate, fără sodiu, sunt toate alegerile bune”, spune el.
Echipa de cercetare a analizat, de asemenea, 42 de studii cu 1.789 de participanți, la care adulților cu prediabet, diabet de tip 1 sau tip 2 li s-a administrat mai multă fibră și cereale integrale timp de cel puțin șase săptămâni.
Ei au descoperit îmbunătățiri constante în controlul glicemiei, nivelul colesterolului și reducerea greutății corporale atunci când adulții cu prediabet, diabet de tip 1 sau tip 2 și-au crescut aportul de fibre sau de cereale integrale.
Autorul principal, profesorul Jim Mann, de la Departamentul de Medicină și director al Healthier Lives National Science Challenge, a fost implicat în cercetarea diabetului de peste 40 de ani și a condus primele studii controlate cu diete bogate în fibre în diabet în anii '70.
Studiul poate fi găsit aici.
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.