Urmărește dezbaterea live

Dieta care te ajută să scapi de kilogramele în plus, fără să te înfometezi

Angela Sabău |
Data publicării:
Dieta de tip mediteranean   FOTO: pexels.com
Dieta de tip mediteranean FOTO: pexels.com

Este mai simplu decât credeam că se poate să scăpăm de kilogramele în plus, fără să ne înfometăm. Diferența o fac câteva alimente.

O dietă de tip mediteranean este bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci, semințe, carne de pasăre, pește și ulei de măsline și este asociată cu riscuri mai mici pentru boli de inimă și diabet. Și o versiune „mai verde” a tipului de alimentație ar putea fi și mai eficientă, potrivit unui mic studiu randomizat publicat online de revista Heart. 

Cercetătorii - unii de la Harvard - au recrutat aproximativ 300 de persoane sedentare, de vârstă mijlocie (majoritatea bărbați) cu colesterol ridicat sau obezitate abdominală și i-au împărțit în trei grupuri. Unul a primit îndrumări pentru exerciții fizice și o dietă sănătoasă; un altul a primit îndrumări pentru exerciții fizice și a fost desemnat să mănânce o dietă mediteraneană cu restricții calorice; iar un grup a primit îndrumări pentru exerciții fizice și a fost însărcinat să mănânce o dietă mediteraneană „mai verde”, cu restricții calorice, cu mai puține proteine ​​pe bază de animale și mai multe pe bază de plante (inclusiv nuci și un tip plantă acvatică), plus o mulțime de ceai verde .

După șase luni, persoanele care urmau o dietă „verde” pierduseră mai mult în greutate și centimetri în jurul taliei și aveau scăderi mai mari de colesterol decât persoanele din celelalte două grupuri.

Dietele „verzi” au avut, de asemenea, scăderi mai puternice ale rezistenței la insulină, markeri de inflamație și tensiune arterială diastolică (numărul mai mic din măsurare), comparativ cu celelalte două grupuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel