Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Proteinele din alimentașie sunt extrem de importante atunci când dorim să creștem masa musculară. Pieptul de pui conține leucină, un aminoacid esențial care ajută la dezvoltarea...
O masă de bază pentru construirea musculaturii este aceea formată din pui cu orez și broccoli. Puiul este popular printre persoanele care încearcă să piardă grăsime și să câștige mușchi, deoarece este una dintre cele mai slabe opțiuni de proteine și este, de asemenea, bogată în leucină.
Leucina este un aminoacid esențial și, de asemenea, un aminoacid cu lanț ramificat. S-a dovedit a fi unul dintre substanțele nutritive cele mai benefice în construirea mușchilor. O porție de piept de pui conține 10 grame de leucină.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Fiziologie, consumul de proteine și leucina izolată după un antrenament stimulează mai bine creșterea musculară comparativ cu consumul de carbohidrați la bărbați.
Similar pentru femei, aportul de leucină s-a dovedit a fi un predictor major al creșterii musculare, potrivit unui studiu publicat în mai 2018 în The American Journal of Clinical Nutrition.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.