Dieta vegetariană scade considerabil riscul de AVC

Adisa Codruț |
Data publicării:
Accidentul vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral

Un studiu realizat pe comunități budiste arată că dieta vegetariană scade considerabil riscul de accident vascular cerebral.

O cercetare realizată pe două grupuri din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene, arată că acest tip de dietă reduce riscul unui atac vascular cerebral. Studiul, publicat în revista științifică Neurology, a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste. Circa 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, deci nu au mâncat nici măcar pește. Vârsta medie - 50 de ani. Niciun participant nu a suferit vreun AVC înainte de studiu.

În timpul cercetării, adică între 6 și 9 ani, acele persoane care erau vegetariene aveau doar aproximativ jumătate din riscul de a suferi un accident vascular cerebral, fapt confirmat și după ce autorii studiului au ajustat factorii de risc ca tensiunea arterială ridicată, nivelul crescut de colesterol și trigliceride și diabetul, se arată pe Harvard Medical School.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel