Dieta vegetariană scade considerabil riscul de AVC
Un studiu realizat pe comunități budiste arată că dieta vegetariană scade considerabil riscul de accident vascular cerebral.
O cercetare realizată pe două grupuri din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene, arată că acest tip de dietă reduce riscul unui atac vascular cerebral. Studiul, publicat în revista științifică Neurology, a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste. Circa 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, deci nu au mâncat nici măcar pește. Vârsta medie - 50 de ani. Niciun participant nu a suferit vreun AVC înainte de studiu.
În timpul cercetării, adică între 6 și 9 ani, acele persoane care erau vegetariene aveau doar aproximativ jumătate din riscul de a suferi un accident vascular cerebral, fapt confirmat și după ce autorii studiului au ajustat factorii de risc ca tensiunea arterială ridicată, nivelul crescut de colesterol și trigliceride și diabetul, se arată pe Harvard Medical School.
Studiul, AICI.
-
Ce trebuie să știi despre vaccinul anti-COVID16.12.2025, 14:25
-
Aumseqa, noul medicament pentru cancerul pulmonar, aproape de aprobare16.12.2025, 13:35
-
Aproape 50% dintre cazurile de infarct nu sunt detectate de teste16.12.2025, 12:25
-
De ce te trezești cu mâinile umflate dimineața16.12.2025, 11:14
-
Nimeni nu moare de bătrânețe. Autopsiile demolează mitul îmbătrânirii16.12.2025, 10:11
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
