EXEMPLE de meniuri de POST de la Cori Grămescu: Ce poți să mănânci la micul dejun, prânz și cină

Pentru că tocmai am intrat în Postul Paștelui, o perioadă destinată purificării corpului și a spiritului, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă exemple de meniu de post: ce poți să mănânci l...
Două aspecte sunt esențiale în POST pentru a nu ne pune în pericol sănătatea și silueta: aportul adecvat de proteine și consumul ridicat de legume. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă mai multe exemple de meniuri de post pentru fiecare masă a zilei, inclusiv pentru gustări:
Micul dejun
Ai de ales între:
- 200 g iaurt coconut sau soia natur cu 4 linguri fulgi de porumb fără zahăr și o banană tăiată felii, scorțișoară și o lingură de fulgi de cocos ,
- 2 linguri hummus de fava beans, un ardei, 40 g de tofu, 5 roșii cherry și 3 rondele de orez integral,
- 5 linguri de muesli, o cană de lapte vegetal de cocos cu migdale fără zahăr adăugat, 3 linguri afine și 3 linguri de semințe de chia,
- 40 g de tofu, 50 g de salată de vinete fără maioneză, un castravete 5 roșii cherry și o felie de pâine neagră cu fibre și multicereale,
- 3 linguri pate de avocado cu 3 finn crisp, 40 g tofu, un ardei copt și 5 măsline.
Gustarea de dimineață:
200 g fructe diferite la alegere
Prânz
Ai de ales între:
- 200 g mâncare năut cu roșii, 150 g salată de varză albă cu morcov ras și ridiche neagră,
- 250 g tocăniță de linte cu legume cu 100 g salată de baby spanac cu castravetel,
- 300 g mâncare de mazăre cu morcov și 2 wasa cu 2 linguri brânză de caju,
- 250 g supă cremă de legume cu 200 g tocăniță de linte cu legume,
- Buddha bowl : o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un castravete, 5 ridichi, 100 g cartof dulce fiert, 50 g pate de avocado , 50 g tofu, 20 g caju, pătrunjel verde, dressing de lime cu tabasco verde și 2 linguri de tahini.
Gustarea de seară:
Ai de ales între:
- 100 g rădăcinoase cu 100 g fructe la alegere,
- 30 g amestec de nuci și semințe crude cu un ardei,
- 2 linguri de hummus cu un morcov.
Cina
Ai de ales între:
- 300 g ciuperci la grătar cu 100 g cartof copt și frunze de andive umplute cu 50 g hummus cu migdale,
- 250 g mâncare de mazăre cu morcov, salata verde cu semințe,
- 300 g mâncare de praz cu măsline și 50 g tofu cu ardei,
- 250 g mâncare de fasole scăzută cu legume, 100 g salată de varză albă,
- 200 g supă cremă de linte, 50 g paste de linte cu sos de pesto roșu de post (se mixează în procesator 30 g de roșii uscate cu jumătate de dovlecel fiert, 2 linguri caju, 2 linguri fulgi de drojdie inactiva) și o salată verde.
-
Reflexoterapia: cum poate masajul tălpilor să vindece organele interne21.08.2025, 19:46
-
10 plante și alimente care cresc imunitatea21.08.2025, 17:22
-
-
Infecțiile rezistente la tratamente, greu de controlat21.08.2025, 14:06
-
Record de cazuri de boli transmise de ţânţari în Europa21.08.2025, 12:40
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.