Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Pentru că tocmai am intrat în Postul Paștelui, o perioadă destinată purificării corpului și a spiritului, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă exemple de meniu de post: ce poți să mănânci l...
Două aspecte sunt esențiale în POST pentru a nu ne pune în pericol sănătatea și silueta: aportul adecvat de proteine și consumul ridicat de legume. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă mai multe exemple de meniuri de post pentru fiecare masă a zilei, inclusiv pentru gustări:
Ai de ales între:
- 200 g iaurt coconut sau soia natur cu 4 linguri fulgi de porumb fără zahăr și o banană tăiată felii, scorțișoară și o lingură de fulgi de cocos ,
- 2 linguri hummus de fava beans, un ardei, 40 g de tofu, 5 roșii cherry și 3 rondele de orez integral,
- 5 linguri de muesli, o cană de lapte vegetal de cocos cu migdale fără zahăr adăugat, 3 linguri afine și 3 linguri de semințe de chia,
- 40 g de tofu, 50 g de salată de vinete fără maioneză, un castravete 5 roșii cherry și o felie de pâine neagră cu fibre și multicereale,
- 3 linguri pate de avocado cu 3 finn crisp, 40 g tofu, un ardei copt și 5 măsline.
200 g fructe diferite la alegere
Ai de ales între:
- 200 g mâncare năut cu roșii, 150 g salată de varză albă cu morcov ras și ridiche neagră,
- 250 g tocăniță de linte cu legume cu 100 g salată de baby spanac cu castravetel,
- 300 g mâncare de mazăre cu morcov și 2 wasa cu 2 linguri brânză de caju,
- 250 g supă cremă de legume cu 200 g tocăniță de linte cu legume,
- Buddha bowl : o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un castravete, 5 ridichi, 100 g cartof dulce fiert, 50 g pate de avocado , 50 g tofu, 20 g caju, pătrunjel verde, dressing de lime cu tabasco verde și 2 linguri de tahini.
Ai de ales între:
- 100 g rădăcinoase cu 100 g fructe la alegere,
- 30 g amestec de nuci și semințe crude cu un ardei,
- 2 linguri de hummus cu un morcov.
Ai de ales între:
- 300 g ciuperci la grătar cu 100 g cartof copt și frunze de andive umplute cu 50 g hummus cu migdale,
- 250 g mâncare de mazăre cu morcov, salata verde cu semințe,
- 300 g mâncare de praz cu măsline și 50 g tofu cu ardei,
- 250 g mâncare de fasole scăzută cu legume, 100 g salată de varză albă,
- 200 g supă cremă de linte, 50 g paste de linte cu sos de pesto roșu de post (se mixează în procesator 30 g de roșii uscate cu jumătate de dovlecel fiert, 2 linguri caju, 2 linguri fulgi de drojdie inactiva) și o salată verde.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.