Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Costă aproape 2 lei și îl mâncăm cu toții: O singură bucată crește cu 13 minute speranța de viață

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructul care ne ajută să trăim mai mult - Foto: Freepick
Fructul care ne ajută să trăim mai mult - Foto: Freepick

Care sunt alimentele care cresc speranța de viață. Printre ele se află un fruct pe care-l mâncâm cu toții, fără să ne dăm seama ce beneficii are.

Potrivit unui nou studiu, unele alimente ne pot face mai longevivi. Cercetători străini din Michigan care au realizat studiul sunt de părere că, printre aceste alimente se află chiar un fruct banal, gustos, care se găsește tot timpul anului și pe care de altfel îl consumăm destul de des, fără să-i știm beneficiile.

Ei bine, potrivit rezultatelor cercetării, este vorba despre banană, iar consumul unei singure banane ne poate crește speranța de viață cu 13 minute și 30 de secunde.

Același lucru este valabil și în cazul somonului, dar depinde cum este gătit.

"Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food, acolo unde au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde. 

De asemenea, ei spun și că "somonul la cuptor oferă un interval mai mare de viață, cu aproximativ 13 minute și 5 secunde", spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.

Ce se întâmplă dacă mânânci cireșe cu viermi

Ce beneficii au bananele pentru sănătate

 

O banană medie are cam 100 calorii și un indice glicemic scăzut, adică nu crește repede glucoza în sânge.

Ea conține vitamina B6, vitamina C, biotină, mangan, potasiu, cupru, fibre.

Bananele aduc beneficii: 

- cardiovasculare: potasiu reglează tensiunea arterială, sterolii blochează absorbția colesterolului, fibrele scad riscul cardiovascular

- digestive: fibrele reglează tranzitul intestinal, pectinele (din fibre) sunt implicate în transformarea glucidelor în fructoză, care, fiind naturală, nu crește glucoza în sânge foarte mult. 

- performanța sportivă: compoziția unică le face preferate printre sportivi pentru că reduc riscul de crampe musculare consumate cu o oră înainte de antrenament

Un kilogram de banane costă 6-8 lei, în funcţie de locul în care le cumpărăm, iar o bucată ajunge să coste la circa 1,5-2 lei.

Secretul longevității celui mai vârstnic bărbat din lume. Băutura pe care o consumă zilnic

Alte fructe care ne ajută să trăim mai mult

 

Un alt fruct care ne poate face mai longevivi este avocado.

"Consumul unui avocado poate crește perioada de viață a oamenilor cu aproximativ 2 minute și 8 secunde.

În urma unor investigații amănunțite, cercetătorii din Michigan au descoperit că prin consumul unui fruct de avocado se poate prelungi viața unui om cu aproximativ 2 minute și 8 secunde", a mai spus Dan Vodnar, potrivit Antena 3.

Avocado are și el beneficii pentru sănătate, printre care:

- creșterea nivelului de colesterol bun

- ajutor pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar-

- rol benefic asupra sistemului nervos. 

Care e diferența dintre variola maimuței, varicelă și variolă și unde apar petele. Cele două SEMNE la care să fii atent

Avocado se consumă crud – în salate sau cu diverse ierburi aromatice sau poate deveni ingredient în shake-uri sau chiar deserturi.

În 100 de grame de avocado se găsesc 15g de grăsimi din care 10g sunt nesaturate, adică acele grăsimi benefice pentru sănătate. De aceea avocado este atât de recomandat de medicii nutriționiști.

Conținutul bogat de fibre previne constipația, ajută la o bună digestie și reglează apetitul, prelungind senzația de sațietate. 

Nu în ultimul rând, avocado menține vederea optimă și sănătatea sistemului cardiovascular, protejează ficatul și întârzie procesul de îmbătrânire a organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel