Greutatea la control: cât de mult contează apa în dietă

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Apă potabilă  FOTO: pexels.com
Apă potabilă FOTO: pexels.com

Apa ar ajuta la reducerea consumului zilnic de calorii și la consumul de grăsimi saturate, zahăr și sodiu, susține un studiu.

Greutatea, ținută la control cu apă? Într-o cercetare apărută online în Jurnalul de Nutriție Umane și Dietetică, pe 22 februarie 2016, s-a observat din examinarea a obiceiurilor alimentare a peste 18.000 de adulți din SUA că aceia care și-au crescut aportul zilnic de apă curată și-au redus și consumul zilnic de calorii, de grăsimi saturate, zahăr, sodiu și nivelul de colesterol, precizează site-ul Școlii de Medicină Harvard.

Consumul mediu de calorii

Potrivit sursei citate, oamenii beau în medie zilnic circa 4,2 cești de apă curată, adică aproximativ 30% din consumul total de apă. Restul - din băuturi cum ar fi cafea, ceai și suc și din alimente, se arată și pe site-ul Universității din Illinois.

Cercetătorii au constatat că participanții – toți cetățeni americani - , la studiu aveau un consum caloric mediu de 2.157 de calorii, din care: 125 de calorii proveneau din băuturi îndulcite cu zahăr și 432 calorii din alimente precum deserturi, produse de patiserie și gustări.

Concluziile studiului

Autorii studiului au sesizat că aceia care au băut mai multă apă cu una, două sau trei cești zilnic, și-au redus consumul total de calorii zilnic cu 68 până la 205 de calorii, și-au redus și aportul de sodiu cu 78 până la 235 miligrame, dar și de zahăr - cu 5 până la 16 grame mai puțin de zahăr.

Schimbările cele mai mari s-au observat la bărbați. „Apa suplimentară pare să ajute în mai multe moduri. (...) Apa ajută la creșterea sentimentului de sațietate, care poate ajuta la evitarea supraalimentării, precum și la înlocuirea băuturilor bogate în calorii care au adăugat zahăr", susine unul dintre autorii studiului, Ruopeng An de la Universitatea din Illinois, SUA, citat de health.harvard.edu.

Studiul acestuia, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel