Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Apa ar ajuta la reducerea consumului zilnic de calorii și la consumul de grăsimi saturate, zahăr și sodiu, susține un studiu.
Greutatea, ținută la control cu apă? Într-o cercetare apărută online în Jurnalul de Nutriție Umane și Dietetică, pe 22 februarie 2016, s-a observat din examinarea a obiceiurilor alimentare a peste 18.000 de adulți din SUA că aceia care și-au crescut aportul zilnic de apă curată și-au redus și consumul zilnic de calorii, de grăsimi saturate, zahăr, sodiu și nivelul de colesterol, precizează site-ul Școlii de Medicină Harvard.
Potrivit sursei citate, oamenii beau în medie zilnic circa 4,2 cești de apă curată, adică aproximativ 30% din consumul total de apă. Restul - din băuturi cum ar fi cafea, ceai și suc și din alimente, se arată și pe site-ul Universității din Illinois.
Cercetătorii au constatat că participanții – toți cetățeni americani - , la studiu aveau un consum caloric mediu de 2.157 de calorii, din care: 125 de calorii proveneau din băuturi îndulcite cu zahăr și 432 calorii din alimente precum deserturi, produse de patiserie și gustări.
Autorii studiului au sesizat că aceia care au băut mai multă apă cu una, două sau trei cești zilnic, și-au redus consumul total de calorii zilnic cu 68 până la 205 de calorii, și-au redus și aportul de sodiu cu 78 până la 235 miligrame, dar și de zahăr - cu 5 până la 16 grame mai puțin de zahăr.
Schimbările cele mai mari s-au observat la bărbați. „Apa suplimentară pare să ajute în mai multe moduri. (...) Apa ajută la creșterea sentimentului de sațietate, care poate ajuta la evitarea supraalimentării, precum și la înlocuirea băuturilor bogate în calorii care au adăugat zahăr", susine unul dintre autorii studiului, Ruopeng An de la Universitatea din Illinois, SUA, citat de health.harvard.edu.
Studiul acestuia, AICI.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.