Ce beneficii au gogonelele. 12 lucruri pe care nu le știai despre roșiile necoapte

Ce beneficii au gogonelele. Consumate ca atare nu au un gust prea bun, însă incorporate în preparate culinare sau murate, gogonelele devin mult mai gustoase.
Gogonelele sunt roșiile insuficient coapte, care sunt tari, acide și cu gust neplăcut. În formă gătită, devin delicioase și adaugă o aromă strălucitoare sosurilor și altor mâncăruri. Gogonelele nu un aspect vibrant precum roșiile roșii, dar oferă substanțe nutritive similare. Pentru a profita la maximum de beneficii, alegeți roșiile verzi cu coaja fermă și netedă.
Utile pentru venele varicoase
Gogonelele conțin acid acetilsalicilic care acționează ca anticoagulant. Acesta ar putea fi folosit ca terapie alternativă ca tratament pentru venele varicoase. Puneți roșiile verzi feliate la venele proeminente și repetați acest lucru de mai multe ori pentru a experimenta cele mai bune rezultate. Venele varicoase vor dispărea treptat, potrivit Health Benefits Times.
Neutralizează radicalii liberi
Prezența vitaminei A și a flavonoidelor din gogonele ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi. Radicalii liberi se formează din razele UV ale soarelui și, de asemenea, din dispozitivele electronice cu radiații. Consumul de cantități semnificative de gogonele ajută la menținerea și, de asemenea, la scăderea radicalilor liberi din organism.
Prevenirea cancerului
Vitamina A, precum și C ajută la întărirea anticorpilor care există în organism pentru a combate celulele dăunătoare. Vitamina K care se găsește în gogonele ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. În plus, vitamina B6 ajută la întărirea imunității și previne accesul bacteriilor rele în organism.
Echilibrul colesterolului
Gogonelele nu au conținut de colesterol, dar au 0,028 grame de acid gras saturat, 0,030 grame de acid gras mononesaturat și 0,081 grame de acid gras polinesaturat.
Porția de 100 de grame de gogonele oferă 1,20 grame de proteine care acționează ca un liant al colesterolului din sânge. De asemenea, conține 0,20 grame de grăsimi. Grăsimile conectează colesterolul în intestin. Vitamina B3 are un rol vital în reducerea colesterolului rău.
Vezi și: Finalul filmului Barbie, mesaj de impact pentru femei. Normalizează experiența
Accelerează procesul de vindecare
Gogonelele au bioflavonoide în ea care acționează ca antibacteriene și antiinflamatoare care sprijină procesul de vindecare din cauza inflamației. Reduc răspunsurile inflamatorii.
Previne îmbătrânirea prematură
Consumul de gogonele ajută la prevenirea îmbătrânirii premature. O porție de 100 de grame de gogonele oferă un conținut de 23,4 mg de vitamina C. Vitamina C regenerează celulele pielii care ajută la prevenirea apariției ridurilor pe față. Roșiile verzi sunt utile în menținerea sănătății pielii.
Strâng pielea
Gogonelele înglobează și beneficii pentru frumusețe. Conțin vitamina A, potasiu și vitamina C renumite pentru menținerea prospețimii pielii și, de asemenea, o iluminează. Menține elasticitatea pielii, astfel încât aceasta nu va avea riduri.
Dieta sănătoasă
Gogonelele sunt încărcate cu fibre, carbohidrați, zahăr și proteine care oferă organismului energia necesară și scade grăsimile rele care cauzează acumularea de grăsimi.
Construiesc masa musculară
Cercetările au arătat că prezența tomatidinei ajută la formarea celulelor musculare prin protejarea celulelor musculare de contracție.
Mențin sănătatea ochilor
Gogonelele sunt utile în menținerea sănătății ochilor. Conțin vitamina A, considerată a fi vitamina crucială pentru menținerea sănătății ochilor. Folosiți gogonelele ca înlocuitor al morcovilor pentru a menține ochii sănătoși.
Tensiune arterială normală
Gogonelele ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal. O roșie (mare) oferă 24 miligrame de sodiu. Dieta cu un conținut ridicat de sodiu este cauza tensiunii arteriale ridicate și favorizează șansele de accident vascular cerebral.
Potasiul combate efectele sodiului și reduce tensiunea arterială. Adulții sănătoși trebuie să obțină 4700 de miligrame de potasiu, iar sodiul să se limiteze la 2300 de miligrame pe zi.
Reduc problemele cardiace
Consumul de gogonele ajută la reducerea șanselor de probleme cardiace datorită prezenței fibrelor alimentare. O dietă bogată în fibre reduce șansele apariției bolilor de inimă. O roșie verde în cantitate mare oferă 2 grame de fibre. Adulții sănătoși trebuie să obțină 14 grame de fibre dietetice pentru fiecare 1000 de calorii.
Fibrele solubile reduc nivelul de colesterol și, de asemenea, dezvoltarea bolilor de inimă.Aproximativ 10% din fibrele găsite în roșii sunt solubile.
Vezi și: Vaccinarea, noi reguli. Ministerul Sănătății: Nu va fi obligatorie
Activitate antioxidantă
Gogonelele sunt pline de vitamina A, C și E, care sunt nutrienți antioxidanți. Pe lângă menținerea sănătății inimii, vitamina C susține absorbția fierului din alimentație.
Pentru a menține un sistem imunitar puternic și o vedere sănătoasă, este necesară o cantitate adecvată de vitamina A. Vitamina E ajută la prevenirea anemiei hemolitice care reduce apariția cataractei. Dieta bogată în antioxidanți ajută la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!