Ciocolata, beneficii asupra sănătății. Secretul să nu te îngrași, dezvăluit de specialiști

Ciocolata are beneficii asupra sănătății. Consumată în anumite condiții, nu doar că nu îngrașă, dar poate ajuta și la slăbit, spun specialiștii.
Oricare dintre noi am fost tentați măcar dată în viață să înfulecăm o bucată de tort cu ciocolată dimineața, la prima oră. În ciuda dietelor și a tuturor recomandărilor care retricționează dulciurile, specialiștii spun că nu e greșit să mănânci tort cu ciocolată dimineața.
Ba, mai mult, știința arată, acum, că tortul cu ciocolată are beneficii, însă consumat în anumite condiții.
Un studiul ce a avut loc la Universitatea Syracuse din New York a urmărit obiceiurile alimentare ale oamenilor, iar acele obiceiuri nu au fost modificate pentru a lua parte la studiul la care au participat aproximativ 968 de persoane cu vârste cuprinse între 23 și 98 de ani.
Ciocolata, efecte pozitive asupra cogniției
Conform celor învățate, ciocolata are un efect pozitiv asupra performanței cognitive și dacă o consumi în mod regulat, îți poate îmbunătăți memoria și gândirea abstractă. La Universitatea Tel Aviv, un alt studiu a dezvăluit ceva destul de interesant. Când mâncau tort cu ciocolată în fiecare dimineață, asta îi ajută să lucreze. Ei au descoperit, de asemenea, că consumul de tort în mod regulat ar putea chiar ajuta o persoană să slăbească.
Dr. Daniela Jakubowicz a constatat că creierul are nevoie de energie imediat după trezire.
Corpul transformă mâncarea și energia mai eficient dimineața, asfel că bucata de prăjitură mâncată dimineața este mai puțin probabil să ajungă să se depună pe talie.
Dar, dacă mănânci tort cu ciocolată mai târziu peste zi, organismul este mult mai probabil să îl depoziteze ca rezerve de grăsime.
Conform studiului, e important ca ciocolata să fie consumată înainte de ora 09.00 dimineața. Persoanele care mănâncă proteine, carbohidrați și un desert de 600 de calorii tind să piardă mai mult în greutate decât cei care au mâncat un mic dejun de 300 de calorii, mai târziu de ora 09.00.
Ciocolata, importantă pentru sănătate
De ce este atât de benefică ciocolata pentru sănătate? Unul dintre motive este acela că conține flavonoide care se găsesc în alimentele pe bază de plante. Sunt disponibile în cantități mari în boabele de cacao.
De altfel, veți găsi și flavonoide în vinul roșu. Prin urmare, este posibil să nu existe niciun motiv să evitați tortul cu ciocolată la micul dejun. Viața este oricum prea scurtă pentru a te stresa asupra acelor lucruri mici.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!