Cum poți slăbi cu cartofi. Nutriționist: am pierdut 5 kilograme
Nutriționistul Kate Coufal a mâncat cartofi în fiecare zi timp de trei luni și a reușit să slăbească 5 kilograme.
Nutriționistul Kate Coufal spune că ”nu toți carbohidrații sunt considerați egali”. "Carbohidrații sunt, de asemenea, foarte ușor de mâncat în exces din cauza loviturii de dopamină pe care creierul nostru o primește în urma consumului lor", explică Kate Coufal.
Aceasta adaugă: ”Atât cartofii albi, cât și cei dulci sunt benefici pentru pierderea în greutate și sunt considerați alimente cu puține calorii”. Un kilogram de cartofi are 400 de calorii, comparativ cu un kilogram de pâine care are 1.200 de calorii. Acest lucru înseamnă că puteți consuma cartofi menținând în același timp un aport caloric scăzut, ajutându-vă să pierdeți în greutate fără să vă simțiți flămânzi. Asta pentru că, potrivit indicelui de sațietate al alimentelor comune, cartofii fierți sunt considerați alimentul cel mai sățios, de aproape 2,5 ori mai mult decât pâinea.
”Toți cartofii sunt săraci în calorii, ceea ce îi face eficienți în dietă. Deși există mici diferențe în ceea ce privește cantitatea de fibre, zahărul natural și cantitățile de micronutrienți, aceste diferențe nu sunt suficient de semnificative pentru a avea un impact asupra pierderii în greutate. (...) Cartofii dulci sunt puțin mai bogați în calorii, dar cu un conținut ridicat de fibre și foarte dens în minerale și antioxidanți. La finalul zilei, alegeți orice tip de cartof vă place cel mai mult - alb, roșu, rugintiu, granat, dulce japonez sau mov - dar asigurați-vă că mâncați coaja, unde se găsesc cele mai multe fibre și micronutrienți. Care este cel mai bun mod de a pregăti cartofii pentru a pierde în greutate. „Unul dintre motivele pentru care cartofii sunt legați de creșterea în greutate este modul în care sunt preparați de obicei. Folosirea uleiului pentru a prăji sau frige cartofii sau adăugarea altor grăsimi, cum ar unt și lapte, sau brânză presărată, smântână sau bacon, toate acestea adaugă grăsimi și calorii suplimentare și nu sunt benefice pentru pierderea în greutate”, a spus nutriționistul Kate Coufal.
Citește mai mult pe Spectacola.
-
Nivelul ridicat de Fier, asociat cu diabetul17.12.2025, 22:02
-
Alimentele care cresc riscul de infarct cu 46%17.12.2025, 21:20
-
-
De ce să eviți purtarea zilnică a chiloților tanga. Medicii, avertisment17.12.2025, 19:50
-
Alimentele care îți distrug creierul17.12.2025, 18:53
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
