De ce slăbesc persoanele care renunță la carne: ce se întâmplă în organism când devii vegan
Persoanele care renunță la consumul de carne au tendința să piardă în greutate și nu se îngrașă la loc. Specialiștii în nutriție au și o explicație pentru...
A deveni vegan nu este o soluție rapidă, un instrument magic de slăbit. Cu toate acestea, dacă se face corect, o dietă vegană poate oferi o pierdere în greutate sănătoasă, care este durabilă în timp, mai degrabă decât o dietă rapidă.
Există trei motive principale pentru care o dietă vegană poate duce la pierderea în greutate a persoanelor:
- Aport crescut de fibre,
- Aport redus de calorii
- Sănătatea intestinului
Aport crescut de fibră
O dietă vegană pe bază de plante, plină de fructe, legume și cereale integrale, este bogată în fibre. Fibrele sunt nutrienți esențiali, nu numai pentru sănătatea intestinului, ci și pentru sațietate. Acest lucru se datorează faptului că se extinde în stomac, făcându-vă să vă simțiți sătul mai mult timp, astfel încât este mai puțin probabil să luați o gustare între mese.
Această reducere a foamei poate, la rândul său, să reducă consumul de calorii și, prin urmare, poate ajuta la pierderea în greutate. Pentru a crește aportul de fibre trebuie să consumați multe fructe, leguminoase, legume și cereale integrale, cum ar fi semințe de chia, semințe de in, cartof dulce, fasole și linte.
Aport redus de calorii
Comparativ cu carnea, grăsimile saturate, ouăle și alimentele lactate și pe bază de plante au un conținut caloric mult mai redus și un conținut de nutrienți mult mai mare. În general, legumele, fructele și leguminoasele tind să aibă un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care susțin sănătatea. Un studiu din 2014 a comparat calitatea nutrițională a dietelor vegane față de dietele omnivore și a constatat că dietele vegane sunt mai bogate în fructe și legume cu un conținut ridicat de sodiu și grăsimi saturate.
Deși alți factori joacă un rol, pierderea în greutate se reduce în mare măsură la un consum de calorii mai mic decât caloriile arse. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să numărați caloriile pe o dietă vegană, dar dacă urmați o dietă vegană pe bază de plante plină de alimente întregi, cel mai probabil veți consuma mult mai puține calorii și substanțe nutritive semnificativ mai mari în comparație cu o dietă omnivoră standard.
Sănătatea intestinelor
Cercetările emergente au relevat importanța microbiomului și a gestionării greutății noastre. Avem trilioane de bacterii care trăiesc în interiorul intestinului nostru, AKA microbiomul nostru intestinal, care sunt esențiale pentru orice, de la funcționarea sistemului imunitar la sănătatea digestivă, a creierului și a pielii.
Cu toate acestea, cele mai recente cercetări științifice au relevat un dezechilibru în bacteriile intestinale, cu mai multe bacterii rele decât bacterii bune, cunoscute sub numele de disbioză microbiomică, este asociat cu un risc mai mare de creștere în greutate. Prin urmare, îngrijirea bacteriilor intestinale este o modalitate excelentă de a sprijini o gestionare sănătoasă a greutății.
O dietă vegană bogată într-o varietate de alimente vegetale și fibre diferite, de ex. fasolea, nautul, legumele și cerealele integrale vor hrăni bacteriile pozitive din intestin, permițându-i să prospere și promovând un microbiom intestinal sănătos, care susține gestionarea greutății. Studiile au arătat că persoanele care urmează o dietă vegană au un echilibru mult mai sănătos de bacterii intestinale prietenoase.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
