Secretele dietei pentru o siluetă perfectă, după 50 de ani. Sfatul nutriționistului
Să-ți păstrezi greutatea după vârsta de 50 de ani nu este la fel de ușor de obținut ca la 25 sau 30. Cântarul începe să arăte tot mai multe kilograme în plus cu fiecare an trecut....
Chiar dacă nu ați făcut schimbări majore în dieta și stilul de viață, odată ce ați ajuns la vârsta de 40 de ani, este posibil să observați că o să începeți să luați în greutate. Fie că ne place sau nu, pierderea în greutate este mai greu de realizat pe măsură ce înaintăm în vârstă, în parte datorită unei reduceri a schimbării acizilor grași în țesutul adipos care are loc în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce face ca organismul să se îngrașe mai ușor. Iar în cazul femeilor, schimbările hormonale naturale care au loc în timpul menopauzei pot face ca luarea în greutate să fie mai probabilă, indiferent de schimbările în dietă și activitatea fizică.
Așadar, cum pot persoanele de peste 50 de ani să atingă un corp slab și sănătos? Deoarece niciunul dintre noi nu a descoperit elixirul tinereții, există câteva modificări ale dietei și ale stilului de viață pe care persoanele de peste 50 de ani se pot baza pentru a le ajuta să își mențină corpul pe care și-l doresc în acest anotimp al vieții.
Citește în continuare secretele dietei pentru un corp slab după 50 de ani::
1. Nu săriți peste mese.
Dacă v-ați confruntat cu o creștere în greutate la 50 de ani, să vă asigurați că respectați un program alimentar și evitați sărirea meselor vă poate ajuta. Potrivit rezultatelor publicate în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, săritul peste mese nu susține pierderea în greutate, în special în cazul femeilor supraponderale și obeze la postmenopauză. Săritul peste micul dejun este deosebit de îngrijorător, deoarece datele arată că cei care sar peste prima masă a zilei au tendința de a consuma mai multe calorii, grăsimi și zaharuri adăugate la prânz, cină și la gustare, comparativ cu cei care consumă micul dejun.
2. Consumați pește gras cu conținut scăzut de mercur de două ori pe săptămână
Peștii grași, precum somonul și heringul, sunt surse bogate de acizi grași omega-3 antiinflamatori. Și din moment ce inflamația cronică poate duce la creșterea în greutate, includerea peștelui poate ajuta la susținerea unei greutăți sănătoase.
3. Includeți proteine în mesele și gustările dumneavoastră
Includerea proteinelor la mesele și gustările dvs. poate face minuni pentru a vă susține corpul slab. De la promovarea sațietății, astfel încât să nu vă simțiți foame la scurt timp după o masă, până la a ajuta la susținerea masei corporale slabe, proteinele sunt cu siguranță prietenele dumneavoastră. Deoarece pierdem în mod natural masa musculară pe măsură ce îmbătrânim, asigurarea unui aport adecvat de proteine odată ce ați ajuns la vârsta de 50 de ani vă poate ajuta să combateți această condiție și să vă ajutați să ardeți mai multe calorii, chiar și atunci când sunteți în stare de repaus.
Citește continuarea pe Spectacola și află alte trei recomandări pentru dieta persoanelor de peste 50 de ani
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        
 - 
                        
 - 
                        Un test de salivă ar putea descoperi insuficiența cardiacă04.11.2025, 09:28
 
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
