Pastele, beneficii pentru sănătate. Cum să le consumi

Noile cercetări arată că pastele pot aduce beneficii uriașe pentru sănătate.
Potrivit unui nou studiu, publicat în Frontiers in Nutrition, consumul de paste atât la copii, cât și la adulți, este asociat cu o calitate mai bună a dietei și cu aporturi nutritive mai bune decât cele ale adulților și copiilor care nu mânca paste.
Studiul a examinat asocierile dintre consumul de paste, consumul deficitar de nutrienți, așa cum este definit de liniile directoare dietetice din 2015, și calitatea dietei în comparație cu dieta fără paste la populația din SUA (copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și adulți cu vârsta peste 19 ani).
Potrivit studiului, pastele pot fi un element de bază pentru o nutriție sănătoasă la orice vârstă, deoarece combină o gamă variată de alimente, cum ar fi fructe, legume, carne slabă, pește și leguminoase.
Acid folic
O porție de paste conține aproximativ 100 micrograme de acid folic, adică 25% din aportul zilnic recomandat. Acidul folic vă ajută corpul să mențină și să producă celule noi. De asemenea, poate ajuta la prevenirea cancerului de colon și a colului uterin, precum și la reducerea riscului de malformații congenitale la femeile gravide.
Energie
Fiind carbohidrați complexi, pastele se descompun în glucoză, care reprezintă combustibilul primar de care creierul și corpul au nevoie pentru energie.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!