Sănătatea inimii încetinește îmbătrânirea creierului și reduce riscul de demență
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Tensiune arterială. Un compus vegetal din afine, struguri roșii, vin roșu și arahide scade tensiunea arterială crescută, susține un studiu.
Tensiune arterială. Cercetători de la King's College din Londra, Marea Britanie, au demosntrat, într-un studiu, cum resveratrol - un compus vegetal care se găsește natural în afine, vin roșu, struguri roșii și arahide și căruia i s-a acordat multă atenție în lumea medicală – scade tensiunea arterială crescută. Joseph Burgoyne, lector senior în Științe Cardiovasculare la King's College din Londra, este autorul principal al studiului.
Multe cercetări, subliniază medicanewstoday, vorbesc despre beneficiile resveratrolului în protecția neuronilor împotriva îmbătrânirii până la probabilitatea prevenirii cancerului, dar și în sănătatea inimii - insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.
Unii cercetători susțin că beneficiile resveratrolului vin din proprietățile sale antioxidante. Însă, mecanismele care stau în spatele acestor efectelor cardioprotective rămân neclare.
Autorii studiului au adăugat resveratrol în dieta unor șoareci cu tensiune arterială ridicată. Au măsurat tensiunea arterială a rozătoarelor cu sonde de telemetrie implantate si le-au monitorizat 15 zile, timp în care le-au hrănit fie cu o dietă la care au adăugat resveratrol, fie cu o dietă normală.
La sfârșitul studiului, cercetătorii au observat la șoarecii cu resveratrol în dietă că aveau în sânge aproximativ 20 milimetri de mercur. Au mai descoperit că resveratrolul a relaxat vasele de sânge ale rozătoarelor prin oxidarea proteinei PKG1a.
„Resveratrolul mediază scăderea tensiunii arteriale prin inducerea în mod paradoxal a oxidării proteinelor, în special în perioadele de stres oxidativ, un mecanism care poate fi o caracteristică comună a moleculelor antioxidante", au afirmat autorii studiului, citați de medicalnewstoday.
Observația i-a surprins întrucât compusul este considerat a fi un antioxidant, însă studiul arată că se comportă ca un oxidant pentru a scădea tensiunea arterială. Cercetătorii bănuiesc că și alți "antioxidanți" ar putea funcționa și în acest mod.
Testele pe celulele musculare netede prelevate din vasele de sânge uman au avut același efect ca și la șoareci.
„Oamenii ar trebui să evite vinul roșu, în special, pentru a recrea beneficiile studiului la oameni, o persoană ar trebui să consume în fiecare zi 1000 de sticle de vin roșu", avertizează cercetătorii.
Studiul lor ar putea duce la noi medicamente care să ținsă sub control tensiunea arterială crescută.
Cercetarea a fost publicată în revista Circulation. Studiul, AICI.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Cum să îți reduci ritmul cardiac de repaus și de ce este importantă valoarea.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Asta trebuie să faci în timpul unui zbor cu avionul pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Două băuturi alcoolice care îți protejează inima. Previn stopul cardiac.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.