Vacanța all-inclusive și provocările sale. La ce trebuie să fim atenți pentru a nu lua în greutate

Sonia Baciu |
Data publicării:
vacanta all inclusive. FOTO Freepik @ icemanphotos
vacanta all inclusive. FOTO Freepik @ icemanphotos

Cum să facem față tentației all-inclusive, ce combinații alimentare să realizăm, dar și de ce este bine să ne ascultăm corpul, chiar și în vacanță.

Vacanțele all-inclusive vin cu o serie de provocări în ceea ce privește varietatea de alimente, de la grill la salate, de la fructe la prăjituri, care mai de care mai îmbietoare.

Dar cum să reușim să nu cădem în ghearele tentației, chiar dacă mentalul spune că am plătit pentru această idee de all-inclusive, a explicat dr. Anca Hâncu, medic nutriționist specializat în boli metabolice, la ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

”Corpul nostru ne spune singur și nu ne lasă să ne facem de cap, așa cum poate am fi tentați. Cantitatea de apă, de la 2,5-3 litri, depinde de corpul fiecăruia, depinde de felul în care transpiră fiecare, de activitatea fizică pe care o facem.

Să știți că noi ne hidratăm cu lichide, dar ne hidratăm și cu alimente, sunt toate fructele și vegetalele care ne hidratează”, a spus Anca Hâncu.

Pe de altă parte, medicul a ținut să sublinieze că există băuturi care ne deshidratează. ”Alcoolul și cafeina vor crește diureza și atunci trebuie să suplimentăm și să bem destulă apă”, a mai spus specialistul în nutriție.

Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii

Care sunt combinațiile alimentare la care trebuie să fim atenți în vacanță

”Pentru cei din all-inclusive este această provocare, pentru că alimentele sunt peste tot și sunt disponibile la toate orele. Așa că va fi important să ne respectăm cumva orarul de masă și porțiile cu care suntem noi obișnuiți, chiar dacă este această ofertă teribilă.

Nu trebuie să mâncăm, neapărat, din toate, ci putem să ne selectăm. În prima zi să ne orientăm spre o carne de porc, în altă zi spre pește, pentru că aici avem pește și fructe de mare, lăsăm pentru brânzeturi o altă zi. Nu concentrăm totul pe un platou, la o masă”, a explicat medicul nutriționist cu privire la combinațiile alimentare pe care le putem face în vacanțele all-inclusive.

Mai mult, Anca Hâncu susține că ”este în regulă să mâncăm atât cât are nevoie corpul nostru, pentru că deși suntem în vacanță, corpul nostru este același. Are aceleași nevoie, când este foarte cald chiar mai puțin, nu este nevoie să ne încărcăm. Digestia va fi puțin îngreunată de la căldură, pe de altă parte, poate că facem mai multă mișcare și atunci este bine să profităm de momentele de relaxare. Să luăm vacanța, concediul și ca o perioadă în care ne respectăm mai mult corpul, avem grijă de el și îi oferim o plimbare pe malul mării, care este foarte plăcută, dar și sănătoasă”, a mai spus Anca Hâncu.

Cât privește consumul de alcool din perioada vacanței, nutriționistul a subliniat că stilul de viață sănătos are regulile lui, indiferent de mare, de vacanță.

”O unitate de alcool pe zi, adică un pahar de alcool, pentru femei și două pahare pentru bărbați ar fi cam maximum. Acum, fiecare își stabilește singur regulile, prioritățile. Am spus că nu avem reguli în vacanță, dar totuși corpul nostru ne spune când să ne oprim”, a mai spus Anca Hâncu.

”Nu trebuie să renunțăm la desert, îl putem integra între mese, ca gustare, lângă o cafeluță, doar că depinde și de ce activitate fizică am făcut, depinde cât ne este de poftă, căci dacă chiar vedem prăjitura preferată în față putem să gustăm o felie, dar nu neapărat în fiecare zi pentru că vom veni cu kilograme în plus și nu cred că vrem acest lucru”, a concluzionat nutriționistul. 

Cori Grămescu, sfaturi pentru începutul dietei: Nu există un moment ideal

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a venit cu câteva sfaturi despre mâncarea echilibrată și aliniată dietei și vacanțele sau doar plecările în weekend.

Iar aceste idei au fost transmise pe contul său de socializare, unde multe persoane i-au mărturisit că vor să țină diverse diete, dar care amână momentul după concediu.

”E important să calibrăm puțin lucrurile și să vorbim despre cum aliniem deplasările, fie că vorbim de weekenduri la mare sau la munte, cu ideea de a mânca sănătos.

Trebuie să știți că dacă aveți kilograme în plus și vreți să slăbiți, cu cât amânați momentul începerii unei diete, cu atât vă va fi mai greu, pentru că se acumulează kilogramele.

Iar după un punct în colo, persoanele care încep să ia în greutate o vor face constant, iar asta înseamnă efortul depus, că dezechilibrele hormonale determinate de kilogramele în exces, toată partea aceasta de afectare a metabolismului tind să se agraveze și să se cronicizeze.

Nu așteptați neapărat să fie un moment, așa ideal, în care să vă imaginați că toate lucrurile se aliniază, ci începeți exact din momentul în care sunteți, începeți să fiți mai atenți la ceea ce mâncați, să aveți grijă de corpul vostru într-o manieră ceva mai relaxată”, a povestit Cori Grămescu pe Instagram. Citește mai mult AICI.

Vezi și: Cori Grămescu și ”moda” intermittent fasting: O soluție pentru aproape orice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel