Activitatea creierului prezice frica de durere

DCMedical Team |
Data publicării:
Primele semne ale bolii Hungtinton apar în sânge și în lichidul cerebral
Primele semne ale bolii Hungtinton apar în sânge și în lichidul cerebral

Durerea este evaluată în mod tipic prin diferite chestionare, care le cer pacienților să spună cum se simt și mai ales ce simt atunci când au o durere. Cu toate acestea, nu este clar în ce măsură aceste rapoarte de auto-evaluare măsoară frica și anxietatea, despre care se știe că implică diferite regiuni ale creierului și, probabil, alte construcții psihologice. Oamenii de știință elvețieni s-au aplecat asupra abordării neuro-științifice a durerii care poate ajuta la reconcilierea emoțiilor și a bazelor lor neurale ale creierului.

Cercetătorii au aplicat o tehnică de învățare a mașinilor care ar putea traduce potențial modele de activitate în regiuni ale creierului care se ocupă de frică, în scoruri pe chestionare utilizate pentru a evalua teama pacientului de durere.

Michael Meier și colegii din laboratorul lui Petra Schweinhardts de la Spitalul Universitar Balgrist din Zurich, Elveția, au abordat această ambiguitate imaginând creierul pacienților cu dureri de spate scăzute, în timp ce vizionau clipuri video care evocau activități ce provoacă durere precum încovoierea și inofensive înapoi.

Activitatea creierului participanților a fost predictivă pentru scorurile lor pe diverse chestionare. Foarte important, diferite chestionare au fost asociate cu modele distincte de activitate neuronală. Aceste rezultate sugerează că chestionare similare pot măsura diferite stări emoționale și practic pot vedea în ce fel activitatea creierului prezice frica de durere, informează Eurekalert.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel