Alimentele pe care să le mănânci ca să previi anemia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mazărea este bună pentru sănătate   Foto: pixabay.com
Mazărea este bună pentru sănătate Foto: pixabay.com

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu recomandă câteva alimente pentru a preveni anemia.

Medicul Vasi Rădulescu spune, pe blogul său, că ”vă puteți reduce riscul de anemie prin carență de fier alegând alimente bogate în fier”. Și enumeră aceste alimente: carne roșie, carne de porc și de pasăre, fructe de mare, fasole boabe, legume cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, fructe uscate, cum ar fi stafidele și caisele, cereale, pâine și paste făinoase îmbogățite cu fier, mazăre.

Acesta subliniază că e bine de știut că ”organismul absoarbe mai mult fier din carne decât din alte surse” și ”dacă alegeți să nu mâncați carne, este posibil să fie nevoie să vă măriți aportul de alimente bogate în fier, pe bază de plante, pentru a absorbi aceeași cantitate de fier ca și o persoană cu o dietă normală”.

Astfel puteți alege alimente care conțin vitamina C pentru a spori absorbția fierului.

”Puteți spori absorbția de fier de către organism prin consumul de suc de citrice sau prin consumul altor alimente bogate în vitamina C în același timp în care consumați alimente bogate în fier. Vitamina C din sucurile de citrice, cum ar fi sucul de portocale, vă ajută organismul să absoarbă mai bine fierul din alimentație.

Vitamina C se găsește, de asemenea, în: broccoli, grapefruit, kiwi, frunzele verzi, pepeni, portocale, ardei, căpșuni, mandarine, tomate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel