Anomaliile genetice care duc la anevrism. Legătura periculoasă cu hipertensiunea și fumatul
Cercetătorii au descoperit că 17 anomalii genetice pot duce la anevrism iar anumite predispoziții genetice nu ușurează deloc situația.
Cercetătorii au descoperit că 17 anomalii genetice pot duce la anevrism iar anumite predispoziții genetice nu ușurează deloc situația.
Imagistica creierului și date comportamentale sugerează baza pentru unele probleme de memorie legate de vârstă.
Cercetătorii au dezvoltat un nou senzor cu ajutorul căruia se pot detecta semne de traumatism cerebral, demență și schizofrenie.
Singurătatea în tinerețe ar duce la tulburări de sănătate mintală la maturitate, susține o revizuire a peste 60 de studii.
Un anticorp uman promite o posibilă soluție de găsire a unui tratament pentru boala Alzheimer.
Singurătatea constituie o problemă de sănătate publică care afectează sănătatea, bunăstarea și longevitatea oamenilor.
Una dintre complicațiile COVID-19 poate fi dezvoltarea bolii Parkinson, sugerează noi date.
Un compus care se găsește în sfecla roșie ar putea fi tratament pentru anumite boli inflamatorii, precum cele neurodegenerative și autoimune
Ziua Mondială a accidentului Vascular Cerebral este marcată, de 11 ani încoace, la 29 octombrie. Milioane de oameni mor, anual, din cauza AVC.
Un studiu susține că munca fizică grea afectează nu doar mușchii și articulațiile cum se știa până acum, ci și inima și creierul.
Cercetătorii au testat efectele terapiei cognitiv-comportamentale asupra tinerilor adulți care suferă de insomnie și consumă alcool.
Un vaccin care ar opri progresia bolii Alzheimer întărește sistemul imunitar al vârstnicilor. Vaccinul se află în teste.
Cercetătorii și criminologii nu înțeleg încă pe deplin sindromul Stockholm.
Cercetătorii au dezvoltat un hidrogel care ar putea fi folosit, într-o zi, la repararea leziunilor nervoase.
Oxitocina, denumită ”hormonul iubirii”, ar crește comportamentele de anxietate socială induse de stres.
Boala Alzheimer ar putea fi prezisă cu mult înainte de a se declanșa în funcție de modul în care dormim, arată un studiu recent.
Bolile considerate obișnuite pot avea un risc major de demență. Cercetătorii au descoperit semnele încă din perioada de mijloc a vieții.
Suplimentele probiotice ar ameliora simptomele depresiei, susține o recenzie.
Cercetătorii susțin, în baza unor calcule temeinice, că peisajele urbane cu nelipsitele zgârie-nori ar provoca dureri de cap.
Oamenii care au gena Parkinson și consumă cafea ar avea un risc mai mic de a dezvolta boala, susține un studiu.
Oamenii de știință au identificat o serie de modificări în expresia genelor care par să prezică apariția bolii Alzheimer.
Un medicament antidepresiv folosit în tratarea durerii ar fi eficientă în tratamentul unei tulburări cerebrale numită ambliopie.
Un test de somn ar putea ajuta la prezicerea și diagnosticarea demenței.
În timp ce citești, creierul procesează limbajul diferit în funcție de împrejurări.